Augustus update bereikt nu ook de Galaxy A8

Samsung heeft het vandaag weer druk met het uitrollen van updates. Eerder vanochtend ging de augustus update voor de Galaxy S7 live, en nu volgt dan ook dezelfde patch voor de Galaxy A8.

Pakweg anderhalve maand geleden kreeg de Galaxy A8 de update naar Android 8.0 Oreo in ons land. Die arriveerde inclusief de beveiligingspatch van juli. Zonder een steek te missen rolt Samsung nu dus de volgende patch uit.

Galaxy A8 update augustus 2018

De Galaxy A8 update met de beveiligingspatch van augustus is vanaf vandaag beschikbaar. De ruim 245MB grote update brengt firmwareversie A530FXXS3BRH1 naar de telefoon. Volgens de changelog, hieronder te zien, is maar weinig nieuws aan boord. Maar de functie van deze update is dan ook vooral het installeren van de nieuwe beveiligingspatch.

Deze bevat 50 fixes die Google eerder deze maand voor het Android OS vrijgaf. Daaraan toe voegde Samsung nog elf verbeteringen die puur voor de eigen applicaties bestemd zijn. Na deze update is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om video of muziek te streamen van bestanden zich in de tussentijds afgesloten Veilige Map bevinden.

Beschikbaarheid

Op dit moment is de update beschikbaar voor de unbranded Galaxy A8 in Nederland en België. Bovendien kun je installeren als je een branded toestel hebt van T-Mobile. Alleen als je jouw toestel direct bij Vodafone of Proximus aanschafte zul je nog even moeten afwachten.

Als de update voor jouw toestel klaar staat, zal deze vanzelf starten met de download. Wie wat ongeduldig is kan direct checken of dit al mogelijk is. Ga daarvoor via Instellingen naar Software-update, en tik op Updates handmatig downloaden.

Heb jij deze nieuwe patch al op jouw Galaxy A8 geïnstalleerd? Kom jij nog andere veranderingen tegen? Laat het ons hieronder weten.

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Lees de reacties (2)

  • Ik hoop dat er in de komende maand een probleem verholpen gaat worden. Sinds de Oreo update heb ik problemen met uitval van de 2 simkaarten. Ik heb ongemerkt ineens geen verbinding meer met 1 of beide netwerken. Voor de Oreo update geen last gehad. Ik vermoed dat het probleem in het 4G bellen zit die sinds de oreo update op beide simkaarten is geactiveerd of de 4G optie die ook sindsdien op beide simkaarten is geactiveerd. Voorheen kon je alleen op Sim1 4G activeren en op Sim2 alleen 2G en 3G.. Ik heb KPN en Vodafone. Ik heb al 4G weer uitgezet op Sim2, maar gisteren was ik toch weer niet bereikbaar op 1 Sim. Normaal werkt vliegtuigstand om het te herstellen. Nu heb ik op beide Simkaarten 4G bellen uitgezet. Kijken hoe het van de week gaat. Als er iemand tips heb, heel graag.
    Ik heb geen telefoon genomen, om steeds te kijken of ik wel bereikbaar ben. Dan gaat hij terug.

  • Ik hoop dat er in de komende maand een probleem verholpen gaat worden. Sinds de Oreo update heb ik problemen met uitval van de 2 simkaarten. Ik heb ongemerkt ineens geen verbinding meer met 1 of beide netwerken. Voor de Oreo update geen last gehad. Ik vermoed dat het probleem in het 4G bellen zit die sinds de oreoupdate op beide simkaarten is geactiveerd of de 4G optie die ook sindsdien op beide simkaarten is geactiveerd. Voorheen kon je alleen op Sim1 4G activeren en op Sim2 alleen 2G en 3G.. Ik heb KPN en Vodafone. Ik heb al 4G weer uitgezet op Sim2, maar gisteren was ik toch weer niet bereikbaar op 1 Sim. Normaal werkt vliegtuigstand om het te herstellen. Nu heb ik op beide Simkaarten 4G bellen uitgezet. Kijken hoe het van de week gaat. Als er iemand tips heb, heel graag.
    Ik heb geen telefoon genomen, om steeds te kijken of ik wel bereikbaar ben. Dan gaat hij terug.