Augustus update bereikt Nederlandse Samsung Galaxy Note 9

Samsung rolt vandaag de update van augustus uit voor de Galaxy Note 9. Aan boord is de nieuwste security patch. Nieuwe features zijn er deze maand verder niet.

Galaxy Note 9 update augustus 2019

In andere landen was hij al een paar dagen beschikbaar en nu komt hij dan ook in Nederland aan: de augustus update voor de Galaxy Note 9. De 144MB grote download bevat de nieuwe firmware-versie N960FXXS3CSG5. Daar zitten alle wat optimalisaties-achter-de-schermen, en vooral dus de beveiligingspatch van augustus.

Deze patch bestaat op zijn beurt uit 31 fixes die Google voor het Android OS aanbiedt. Bovendien zijn er ook nog zo'n 17 verbeteringen aan boord voor Samsung's eigen applicaties en interface, de One UI. Ondermeer wordt een lek in de WPA3-standaard gedicht, evenals in de GPU drivers van het toestel, de Galerij en de Veilige Map. Bovendien is er één specifieke fix voor de Exynos 9810 processor die in de Galaxy S9 en Note 9 te vinden is.

Beschikbaarheid

Je kunt de update vanaf nu installeren op de unbranded, Nederlandse versie van de Galaxy Note 9. Bovendien staat hij ook in België klaar voor download. Als jij jouw branded model direct bij Vodafone of T-Mobile hebt aangeschaft moet je nog even afwachten.

De melding dat jouw Note 9 de update kan downloaden verschijnt vanzelf in beeld zodra het toestel de nieuwe firmware vindt. Je kunt ‘m ook direct laten zoeken als je via Instellingen en Software-update op Downloaden en installeren tikt.

Heb jij de update geïnstalleerd? Ben je nog meer veranderingen tegengekomen?

(Dank aan iedereen die het ons meldde!)