Android Pie update beschikbaar op de Samsung Galaxy Tab Active 2

De Nederlandse Galaxy Tab Active 2 is begonnen aan de update naar Android 9 Pie. Hij staat nu klaar voor de 4G-versie van de tablet met modelcode SM-T395.

Galaxy Tab Active 2 update naar Android 9

Een van de tablets die van Samsung dit jaar een upgrade naar Android 9 Pie krijgt is de robuuste Galaxy Tab Active 2. Deze werd ruim anderhalf jaar geleden gelanceerd met Android 7.1, en belandt nu via Android 8.1 dus bij de nieuwste versie van het Android OS.

Sinds enige dagen rolt firmwareversie T395XXU4CSF1 uit voor de Tab Active 2. Deze bevat niet alleen de nieuwste beveiligingspatch van de maand juni, maar vooral ook Android 9, inclusief de One UI interface. Hieronder vind je de (beknopte versie van) de changelist van deze flinke update:

One UI
– Inhoud, instellingen en andere informatie is opnieuw ingedeeld zodat u zich beter kunt concentreren op de uit te voeren taak.
– Interactieve elementen zijn verplaatst naar de onderkant van het scherm waar ze altijd binnen bereik zijn.
– Nieuwe ontwerpen en functies zoals Nachtstand zijn comfortabeler voor uw ogen.

Meldingen
– In het meldingenvenster kunt u berichten rechtstreeks beantwoorden.
– Miniaturen van afbeeldingen worden opgenomen in berichtmeldingen.
– In de meldingsinstellingen van de app tikt u één keer op de schakelaar om alle meldingen in een categorie in of uit te schakelen.

Samsung Toetsenbord
– Er zijn nieuwe Unicode 11.0 emoji's beschikbaar.
– Met het nieuwe aanpasbare thema verandert het uiterlijk van uw toetsenbord op basis van de kleuren van de omringende app.
– Het zwevende toetsenbord is beschikbaar in alle apps en heeft nieuwe afmetingen en instellingen voor de doorzichtigheid.
– U kunt een aangepaste vertraging instellen voor aanraken en vasthouden.

Apparaatonderhoud
– Prestatiestanden zijn gestroomlijnd en opgenomen in de energiespaarstanden.

Galerij
– De bewerkfuncties van Foto-editor Pro zijn toegevoegd aan Galerij, zodat u nu alle bewerkingen en correcties kunt aanbrengen zonder dat u de app hoeft te verlaten.

Overige verbeteringen en wijzigingen
– HEIF-afbeeldingen worden nu ondersteund.
– Het app-pictogram Veilige map is verwijderd maar Veilige map is nog wel beschikbaar in het Quick panel.

Beschikbaarheid

Je kunt Android Pie nu dus installeren op de Nederlandse Tab Active 2 met 4G-verbinding – wat ook de enige variant van de tablet is die hier verkrijgbaar is. Ook voor de Belgische variant van de tablet staat de update inmiddels klaar voor installatie.

Vroeg of laat verschijnt vanzelf de melding dat de update gedownload kan worden. Eventueel kun je de update ook handmatig starten als je via Instellingen naar Software-update gaat en daar op Updates handmatig downloaden tikt.

Heb jij de update geïnstalleerd? Wat zijn jouw ervaringen? Wat is er beter, of duiken er juist specifieke bugs op na installatie? Laat het ons hieronder weten!

(Dank, Erik!)

Lees de reacties (1)

  • En eerder dan verwacht is nu ook de Pit update beschikbaar op de beide Tab A 10.5

Gerelateerde artikelen