Android 5.0 Lollipop update rolt uit op unbranded Samsung Galaxy Note 3 in Nederland (update 6 mei: nu ook T-Mobile)

Nadat Vodafone's branded Samsung Galaxy Note 3 enige tijd geleden de sprong naar Android 5.0 Lollipop maakte, komt de update nu ook voor de unbranded toestelversie op gang in Nederland.

Update (6 mei): nadat eerder dus de unbranded Galaxy Note 3 en Vodafone's branded toestel de Lollipop update kregen, is vanaf vandaag T-Mobile's toestelvariant aan de beurt. (Dank, Henk!)

De komende dagen zal de update, Android 5.0 en firmwareversie XXUGBOB6 incluis, naar gebruik(st)ers met een unbranded Galaxy Note 3 brengen. De update is ruim 800 MB groot – download ‘m dus bij voorkeur via WiFi, en zorg dat je voldoende vrije ruimte op je toestel hebt voor download en installatie (3 GB is voldoende). Update:  T-Mobile's Note 3 variant krijgt firmwareversie XXUGBOD6 – een wat recentere versie van dezelfde software.

De Android Lollipop update brengt zoals bekend flinke vernieuwingen naar het toestel: de interface krijgt een fris nieuw uiterlijk. Omdat de Note 3 nog op een wat oudere versie van Samsung TouchWiz interface draaide, is de stap flink. Menu's hebben een witte achtergrond, het uiterlijk van applicaties is aangepast aan het Material design van Android Lollipop, notificaties zijn anders geïmplementeerd, en achter de schermen moet de switch naar de zogenaamde Android RunTime voor een soepeler gebruikerservaring zorgen.

Om de grote update zonder problemen te laten verlopen is het allerminst onverstandig om na het uitvoeren ervan een factory reset uit te voeren, of zoals Samsung het noemt: Standaardgegevens herstellen. Voor tips en hulp bij problemen kun je een blik werpen bij onze Android Lollipop tips voor Galaxy telefoons.

(dank Rudy, Sean, Frits en iedereen die het meldde!)

Lees de reacties (48)

  • gisteren lollipod op mijn te 3 gezet, geen problemen. Wel lijkt het allemaal wat soepeler te verlopen. de layout vind ik veel beter en het lijkt of mijn mp3's veel beter klinken.

    • Vandaag overgegaan naar Lollipop. Ziet er op de eerste blik goed uit. Ondervind nog wel problemen met mij Galaxy Gear 2 Neo. Hoop dat die problemen snel verholpen zullen zijn. Verder tot nu toe tevreden.

  • vandaag lollipop geïnstalleerd. werkt vooralsnog goed. grafisch ziet het er goed uit. snelheid van mijn note 3 is verbeterd.. batterij wel sneller leeg, en wifi niet altijd even stabiel. ik ben er tot nu toe wel tevreden over.

  • Ben dit weekend ook overgegaan. Op zich een prima update, alleen hoor ik nu continu het unlock-geluidje als de Note in standby staat.

  • Vrijdag lollipop geinstalleerd, ging goed, batterij ging echter sneller leeg, heb een factory reset gedaan en batterij gaat nu langer mee dan op Kit Kat... dus een aanrader is (zoals Samsung ook altijd zegt) een factory reset uitvoeren..

  • Ook update gedaan.zoveeeeel spijt.alles ziet er mooi strak uit.!
    Maar wifi probleem.hij schakelt niet naar wifi.alles gedaan.reboot.opnieuw alles geïnstalleerd. Dus alles gewist.router gereset.wachtwoord op nieuw erin. Vinkhes netwerk wissen weg gehaald.alles geprobeerd. Zit ook veel te lezen.men geeft ook toe dat er een fout in lollipop zit. Je kan er niks aan doen.alleen afwachten totdat andere software er is.baal enorm. Ben niet de domste met instellingen. Vind het werk raar dat niet iedereen het heeft.
    Als ik wifi uit aan druk komt ie wel gelijk erin overigens.ook bij geavanceerde instellingen alles geprobeerd. Snik.heb spijt. Nu trekt ie batt dus leeg.komt door die wifi.hij blijft zoeken en zit gewoon erin.
    Is een bug. En is bekend.
    Waarom ik

    • Troost u Mario heb juist het zelfde aan de hand met mijn Note 3 update naar Lollipop 5.0.
      Ook Wifi problemen ,blijft scannen en " Locatie" blijft ook constant zoeken waardoor batterij leegloopt op een paar uren ( vroeger 2 dagen met één oplaadbeurt, toestel wordt warm. Heb hem terug gezet op fabrieksinstelling, cache gewist, functie slimme wissel Wifi uitgezet,Enkel als ik Locatie en Wifi uitzet gaat mijn batterij zo lang mee als bij KitKat en wordt het toestel niet warm,maar dit kan en mag niet de bedoeling zijn ,ik wil gebruik maken van Wifi en Locatie functie. Mag me zelf tot een Android kenner rekenen maar krijg het probleem niet opgelost, Enkel 5.02 kan oplossing bieden hoop ik.
      Heb al gehoord dat de Galaxy's S3 enS4 en S5 ook problemen hebben ,ook Nexus toestellen hebben problemen volgens forums.I

      Heb Samsung een email gestuurd betreffende probleem maar nog geen antwoord ontvangen.
      Er zou thans een oplossing zijn met 5.02 upgrate maar hoelang gaan we weer moeten wachten.
      Heb eerste Galaxy S gehad liep lekker toen hij nieuw was na update Android een ramptoestel, uitvallen ,vastlopen enz..nooit een oplossing gekomen van Samsung en dit ergerd me nu weer de angst dat dit nu weer het probleem gaat zijn. Dan is dit mijn laatste Samsung en Android toestel.
      Ga dan voor Apple en iOS.Software en hardware van zelfde fabrikant lekker op elkaar afgesteld,heb iPod touch gekocht met iOS 7 en nu reeds iOS 8.02,elke bug wordt snel opgelost toestel loopt lekker,iOS heeft bij nieuwe versie ook bugs maar hier wordt volgens mij door Apple snel een oplossing voor bedacht en duurt het geen maanden of wordt er niets aan gedaan.

    • Da dat is zeker Mario het is zeker een bug en dat men het maar snel oplost daar bij Google en Samsung.

1 2 3 6
Gerelateerde artikelen