Vodafone branded Samsung Galaxy Note 3 krijgt Android 5.0 Lollipop (update: nu ook in Nederland)

Update: Inmiddels is de Lollipop update ook beschikbaar voor Nederlandse Galaxy Note 3 gebruik(st)ers met een branded toestel van Vodafone. Ook in ons land is het begin er dus. Hopelijk volgt de update voor de unbranded Note 3 – evenals die voor andere providers – op korte termijn. Heb jij de update al geinstalleerd? Deel hieronder jouw ervaringen!

En omdat het om een fikse update gaat, verloopt deze niet altijd zonder hobbels. Check daarom onze Android 5.0 Lollipop update tips voor je Galaxy – je leest daar onder meer hoe je je toestel op stil zet, wat je kunt doen met crashende apps, of haperende WiFi verbindingen, en meer.

samsung-galaxy-note-3-android-lollipop-duitsland Vodafone branded Samsung Galaxy Note 3 krijgt Android 5.0 Lollipop (update: nu ook in Nederland)

Oorspronkelijk bericht: Natúúrlijk krijgt de Galaxy Note 4 de update naar Android 5.0 Lollipop vóór de Galaxy Note 3, zo gaan die dingen toch? Nou, dat blijkt dus  wel weer mee te vallen. Ging in Rusland de update voor de laatste zelfs nog voor die van de Note 4 van start, vandaag arriveren in Duitsland de Lollipop updates voor beide toestellen gelijktijdig.

En zo komt het dus dat Duitse Galaxy Note 3 gebruik(st)ers met een Vodafone branded toestel de update naar Android 5.0 Lollipop kunnen installerren. Daarmee is dus tevens gezegd dat we in Nederland nog heel even geduld moeten hebben, maar nu onze Oosterburen ‘m hebben lijkt ook een officiële update in ons land niet ver weg meer.

Als je weet hoe het werk, kun je natuurlijk ook nu zelf al aan de slag gaan – een Duitse Note 3 firmware kun je tenslotte probleemloos op een Nederlands toestel flashen. Voor de benodigdheden kun je zoals altijd terecht op de firmwaresectie van Sammobile.

Op korte termijn zullen wij in ieder geval alvast een blik werpen op onze spoedig van lollies voorziene Note 3. De eerste indrukken lees je dan uiteraard hier op GalaxyClub.nl. Dat spreekt voor zich.

(dank, Henk, voor de schermafbeelding!)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. Esther zegt

  Nu snel de unbranded versie graag! Iemand enige ervaring met hoeveel tijd er meestal tussen zit bij updates van branded en unbranded?

  • Michel zegt

   Kan vanalles zijn. Van een paar uur verschil, tot een paar weken. Vroeger kwamen de unbranded updates meestal als eerste, maar ook dat is tegenwoordig geen regel meer. Lastig te voorspellen dus…

   • Esther zegt

    Dan hoop ik maar op een paar uur..wilde eerst flashen met odin maar bij mn s4mini was ik toen bij de ontwikkelaars opties iets vergeten aan te vinken en toen liep hij helemaal vast. Deze opties kan ik op mn note niet eens vinden..enig idee waar dat zit?

  • Herald zegt

   Ik heb de lollipop update vorige week zaterdag al OTA op m’n Note 3 (unbranded) binnen gekregen. Draait prima, wel even wennen.

 2. Henk zegt

  Heb de nieuwe update ook binnen voor de gelaxy s5 mooi shit dat ik de gsm niet ff snel op stil kan zetten het is nu trillen of geluid.En ook jammer nu die witte achtergronden doet je zeer aan de ogen het is nu ook groter geworden nee het zal met sommige dingen een verbetering zijn maar ik zie het niet.

 3. Randy zegt

  Samsung

  De verwachting is dat Samsung al zijn topmodellen en andere toestellen die in het afgelopen jaar zijn verschenen, gaat bijwerken naar Lollipop. Precieze data zijn echter nog niet bekend.

  Galaxy Note 4 (uitrol deels gestart)
  Galaxy Note 3 (uitrol deels gestart)
  Galaxy Note 2 (update komt, datum onbekend)
  Galaxy Note 10.1 (2013/2014) (update komt, datum onbekend)
  Galaxy S5 (uitrol reeds gestart)
  Galaxy S5 Mini (verwacht in februari)
  Galaxy S4 (verwacht in februari)
  Galaxy S4 Mini (verwacht in februari)
  Galaxy S3 4G (update komt, datum onbekend)
  Galaxy Alpha (verwacht in februari)
  Galaxy Tab S 10.5 (update komt, datum onbekend)
  Galaxy Tab S 8.4 (update komt, datum onbekend)
  Galaxy Tab 4 (nog niet bekend)

 4. Kim zegt

  Update gedaan. Telefoon kan inderdaad niet meer op stil. Het lichtere scherm vind ik wel mooi. Foto’s via de internet app passen zich niet meer aan maar zijn zo uitvergroot dat je alleen een randje ervan zien.
  Wat ik zéér irritant vind is dat je op je vergrendelscherm geen icoontjes meer zien als je bv een whatsapp of facebook bericht heb ontvangen. Je moet of wachten op je lampje of continu ontgrendelen. Echt een dikke min!
  Wat wel een kleine plus is, is dat de camera nu stil is.

  Toch zou ik liever terug gaan naar de vorige versie, al is het maar voor de icoontjes op mn vergrendelscherm

 5. zegt

  Ja wat ontzettend DOM, gewoon stom, dat de telefoon niet meer op STIL gezet kan worden en dat er geen icoontjes zichtbaar zijn bij vergrendeling over nieuwe WhatsApp etc.

  Zijn ze zo SLIM dat ze dit binnenkort alsnog corrigeren?

 6. Linda zegt

  Ben een leek: wat is t verschil tussen branded en unbranded? Verder zit ik ook met mijn Note 3 te wachten, maar word ook huiverig van de berichten

 7. Mandy zegt

  Door de update zit ik nu echt te twijfelen of ik m’n Samsung Note 3 moet verkopen, wat een rampzalige zooi is dit zeg..

  Het witte toetsenbord irriteert me mateloos, het ‘stil-knopje’ wat weg is en de wéér geïnstalleerde apps die je eigenlijk helemaal niet wilt hebben dragen ook ontzettend goed bij aan de positiviteit van de update.

 8. Rinske zegt

  Wat een ongelovelijke bagger update dit. Behalve dat het uiterlijk er goed uitziet is het voor de rest niets.
  Mijn toetsenbord doet het niet goed meer. Tijdens het typen blijft hij nu steeds haken.
  Hij maakt steeds slecht verbinding met 4g en vaak als ik thuis kom dan pakt hij de wifi niet en de 4g niet. Dus helemaal geen verbinding meer.
  Mijn telefoon kan niet meer op stil wat ik heel erg vervelend vind.
  En ook kan ik niet meer aflezen als ik whatsapp berichtjes heb.
  Ook de pop op die je nu automatisch krijgt als je een whats app ontvangt blijft te lang in beeld staan.
  Bij het geval van geen verbindingen of regelmatig vast lopen helpt het me alleen als ik mijn telefoon uitzet en opnieuw opstart.

  Ik hoop dat het snel nog wat aangepast wordt.

 9. HBP zegt

  Mijn vrow heeft de Vodafone-branded ersie en ik de unbranded versie. zij heeft de update al gehad en ik ben er niet helemaal kapot van. e menu knop linksonder had gewoon zn functie moeten behouden, hoewel je ook makkelijk bij instellingen kan komen door de statusbalk omlaag te trekken.

  Ik heb mijn S-vieuw cover op haar Note geplaatst en moet zeggen dat het wel een stuk mooier is geworden, helaas kun je de mp3 speler niet meer bedienen via dit scherm.

  Maar wat ik echt schandalig vind- ik weet niet of meerdere mensen dit probleem hebben-is dat de S-pen niet meer de functies schijnt te hebben als bv. schermafbeelding maken door het scherm aan te raken en aircommand op roepen door de pen boven het scherm te houden.

 10. peter zegt

  ik heb de note 3 unbranded maar nog altijd geen update en samsung blijft maar hetzelfde klote antwoord geven : helaas geven we geen informatie over updates als er een update uit is dan krijgt het toestel vanzelf een melding

  zo irritant dit antwoord en van klantenservice hebben ze nog nooit gehoord

 11. Ingrid zegt

  Ben niet zo tevreden met die lollipop update. In het vergrendelscherm komen meldingen over nieuwe smsjes en whatsappjes (incl tekst). Ook agenda items (reminders) en andere meldingen zijn zichtbaar. Ze zijn niet uit te schakelen. Baal ervan dat ik de update heb uitgevoerd. De uiterlijke verandering vind ik ook niet geweldig.

 12. angelique zegt

  Help. Heb vandaag de update gehad naar lolipop. Baal alleen enorm dat mijn touchwiz-start niet werkt. Apps zijn na de update verplaatst en als ik de icoontjes vast houdt om ze te verplaatsen krijg ik de melding dat touchwiz-start uit geschakeld is terwijl hij als je bij instelling kijkt hij wel aan staat….. Hoe los ik dit op????

 13. Janita zegt

  Ik heb gisteren de update gekregen.. Sinds de update heeft mijn telefoon problemen met het detecteren van de oplader. Hij geeft iedere 5 seconden ongeveer een melding dat de oplader is aangesloten terwijl ik geen oplader aansluit en na 2-3 seconden is het weer weg. En dan detecteert hij de oplader weer na een paar seconden… enz enz. Dit zorgt ervoor dat iedere 5 seconden mijn scherm aangaat. Dit is niet alleen mega irritant maar kost ook nog is veel batterij capaciteit. Weet iemand wat ik kan doen of het te verhelpen??

  Voor de rest nog geen problemen..De interface ziet er een beetje ‘schattig’ uit. Ik kan mij voorstellen dat misschien de mannelijke gebruikers onder ons er niet helemaal blij mee zijn..

 14. kim zegt

  Als ik alles hier lees, ben ik godzijdank niet de enige met dit probleem.

  Wat baal ik van mijn note! Veel problemen herken ik. T wordt er niet beter op. Wat ik ook probeer.

  Nu snap ik ook waarom de s-pen t niet doet

  Hoop dat er snel iets veranderd!

  Succes allemaal

 15. Anne zegt

  Sinds een tijdje heb ik lollipop op mijn Note 3 staan. Helaas kan ik sinds de update geen e-mails meer ontvangen en verzenden via 4G. Het gaat om Google inbox en het standaard e-mailprogramma van de Note3. Ik kan dus alleen nog e-mailen als ik een Wifi-verbinding heb. Hebben meer mensen hier last van en kan iemand mij tips geven hoe ik dit kan fixen? Alvast bedankt!

 16. Andre zegt

  Ik heb de unbranded versie van de Note 3 en heb hier nog steeds niks ontvangen, ik begrijp niet waarom dit zo lang moet duren.

 17. Jolanda zegt

  Slechte update. Het toetsenbord werkt niet lekker en ook de mogenlijkheid om met de s pen een schermafbeelding te maken is verdwenen. Je telefoon op stil zetten kan niet meer, het is geluid of trillen. Ook is mijn telefoon al een paar keer zomaar uitgegaan en ook weer aan. Tevens werken sommige apps niet meer naar behoren. Nee deze update is geen verbetering 🙁

  • chris zegt

   Ja ik wacht ook nog steeds op de update voor mijn unbranded Note 3.
   Ondertussen alweer zo’n twee maanden.
   Maar er zal wel direct geupdate worden naar 5.0.1 of zelfs 5.1 om problemen zoals hier in de reacties beschreven te verhelpen.

 18. Caby zegt

  Sinds de update erger ik me dat tijdens het telefoneren allerlei functies worden ingeschakeld. Locatie inschakelen enz. De functie stil mis ik ook.
  En buitenshuis scherm niet te lezen. Nooit eerder problemen mee ondervonden.
  Ontevreden.

 19. zegt

  Heb ook de update Lollipop geinstalleerd. Heb niet het idee dat dit een verbetering is. Touch-Wiz start werkt in ieder geval niet meer. Kan dus de icoontjes niet meer verplaatsen. Heb begrepen van mijn leverancier dat je nu moet wachten op een nieuwe update van android. Lekker balen. Andere optie is om alles weer terug te zetten in fabrieksinstelling.

 20. nancy zegt

  ook ik heb de update gedaan op mijn note 3 en het bevalt me dus niet
  krijg als ik mijn telefoon op stil heb geen meldingslampje meer als de scherm vergrendeld is
  moet hem dus op trillen of geluid hebben

 21. Solange zegt

  Na de update op mijn Note3 blijkt al mijn muziek verdwenen? Elke keer na het bellen staat mijn telefoon automatisch op stil (zoemen dus). Wanneer ik er niet naast zit hoor ik dat uiteraard niet.
  Ook verbind hij zich niet meer met mijn auto bij het starten. Verder start Google Music Play steeds automatisch op zonder dat er muziek opstaat. Dit vergt dan weer veel van de batterij. Vroeger kon ik gerust één dag met mijn batterij maar nu is die na een goede halve dag reeds te opladen…
  Ik moet over een maand een nieuw toestel kiezen en ik wou terug een Note (4 of 5) maar ik denk niet dat ik die nu nog wil…
  Wat een rotzooi!!! Waarom laat men de gebruiker niet zelf kiezen of die al dan niet een update wil? Ik moest wel updaten of ik kon mijn toestel niet meer gebruiken….

Praat mee