Android 4.4.3 update Samsung Galaxy S5 en S4 in juni en juli

Nog maar pas is Android 4.4.3 beschikbaar voor bezitters van een Nexus telefoon, maar Samsung is naar verluid al ver met het ontwikkelen van een update voor de Galaxy S5 en de Galaxy S4. De uitrol ervan moet respectievelijk nog deze maand en in juli van start gaan.

Dat zou tenminste blijken uit een document dat de status toont van het ontwikkelingsproces voor zowel de Galaxy S4 als de Galaxy S5 in twee toestelvarianten, waaronder de Europese.

Om precies te zijn is de nieuwe software voor de Galaxy S5 nu al gereed, terwijl deze voor de Galaxy S4 zich in de laatste testfase bevindt. De uitrol van de update zou voor de S5 dus nog deze maand van start moeten gaan, terwijl de S4 vanaf juli aan de beurt komt.

Houdt hierbij dan wel in gedachten dat het gaat om het globale updateproces. In Nederland zijn we meestal niet direct als eersten aan de beurt, dus het kan goed zijn dat Android 4.4.3 hier pas in juli op de Galaxy S5 arriveert, terwijl S4 gebruik(st)er moeten wachten tot pakweg augustus.

Dat Samsung al ver is met het ontwikkelen van Android 4.4.3 voor beide toestellen staat echter als een paal boven water.

Lees de reacties (20)

  • Is er al n beetje duidelijk wat er zoal ''veranderd'' dan ?

    Zelf in het bezit van een S4

    Gr

    Wesley

    • Nog niet, hangt van Samsung af, maar in de 'pure' Android versie is maar weinig nieuws te bekennen.

  • Niet te geloven de Note 3 zo'n vlaggeschip wordt weer totaal genegeerd. Ik begrijp dit niet.

    • Dat dit overzicht het niet laat zien, wil natuurlijk niet zeggen dat de Note 3 genegeerd wordt. Dit is geen lijst met álle toestellen waarmee Samsung bezig is tenslotte :)

    • Tja, die zijn door Google nog niet eens aangekondigd, dus dat kan inderdaad nog even duren...

      • Nee ik bedoel, waarom update Samung nu al naar 4.4.3 wat overigens geeneens een grote update is dus makkelijk ' overgeslagen ' kan worden, voornamelijk bugfixes.... niks spectaculairs.
        Aangezien Google I/O voor de deur staat is de kans groot op een nieuwe Android versie, of zie ik dat soms verkeerd ?

        Vandaar ook mijn reactie: " En vervolgens laat 4.5 of 5.0 weer 6 maanden op zich wachten ? "

        • Hah, nee, die was ik voor het gemak even vergeten ;) (Google I/O etc.) Het zal de Galaxy Note 4 wel zijn die met de Android versie gelanceerd wordt die op de a.s. Google I/O gepresenteerd wordt, waarna de Galaxy S5 in de maanden erna volgt. Kan dus inderdaad nog wel even gaan duren (hoewel Samsung nu verrassend snel lijkt met versie 4.4.3 - lijkt, want eerst zien, dan geloven etc.)

  • Even voor de duidelijkheid - de S4 update naar 4.4.3 is voor de "nieuwe" S4 en niet voor de "oude".
    Volgens is er voor de "oude" S4 nog niets bekend - allez, formeel dan toch.

    • Formeel is er sowieso niks bekend :) het gaat allemaal om (ruwe) inschattingen... en inderdaad: het document hierboven vermeldt de Galaxy S4 GT-I9506, wat niet de Europese versie is.

  • Ik heb zelf ook de s4 ik zag op een forum dat een aantal mensen deze update al hadden het waren amerikanen en als het zo is wanneer komt de update naar nederland.

1 2
Gerelateerde artikelen