Android 4.3 arriveert op de Nederlandse Samsung Galaxy Note 2

En daar is hij dan: de langverwachte Android 4.3 voor de unbranded Samsung Galaxy Note 2. De nieuwe firmware met versienummer XXUEMK9 wordt vanaf deze morgen uitgerold in Nederland – netjes volgens planning dus.

De update is flink: ruim 684 megabyte, dus installeer ‘m alleen via een WiFi verbinding – of via Samsung's Kies software, waar hij nu ook beschikbaar is. Op dit moment wordt de update uitgerold voor unbranded toestellen – dus voor toestellen die niet direct bij een provider zijn aangeschaf.

De Android 4.3 update brengt onder meer ondersteuning voor de Galaxy Gear smartwatch, en Samsung's Knox beveiligingspakket naar het toestel. Ook de interface onderging een aantal kosmetische en interne veranderingen. Zo is deze nu voorzien van dezelfde menustructuur die we al kennen van de Galaxy Note 3 en de Galaxy S4 – met tabs, in plaats van lange lijsten met opties, en is het vergrendelscherm vernieuwd. Deze heeft nu hetzelfde lichteffect als de S4, en kan voorzien worden van meerdere widgets.

De Galaxy Note 2 voelt na de update inderdaad een stuk sneller aan, dankzij een efficiënter gebruik van de hardware, en beter geoptimaliseerde software en drivers. Opvallend is de betere score in de AnTuTu benchmark: waar de Note 2 eerst bleef hangen rond de 17500 punten, haalt het toestel na de update ruim 21000 punten.

Verder is de schermweergave duidelijk verbeterd – alles is duidelijk scherper – en dankzij de nieuwe weergavemodi Adapt Display en Professionele Foto gaat ook de kleurweergave er flink op vooruit.

Hoe de batterij zich houdt na de update moet de komende dagen blijken – het is nog te vroeg om daar conclusies over te trekken.

Heb jij Android 4.3 al geïnstalleerd op je Galaxy Note 2? Laat ons hieronder weten wat je allemaal voor vernieuwingen/veranderingen tegenkomt!

Update: problemen na de update? Kijk ook eens HIER!

Lees de reacties (96)

      • Je moet samsung kies gebruiken bij sommige updates. Dat moet je dowloaden op je computer. Als je vanaf 4.1.2 wilt updaten heb je kies 3 nodig. vanaf de 2.3.6 versies de normale ;)

  • Vandaag ook geinstalleerd...
    Niet echt veel anders, behalve een paar menu's die anders ingericht zijn.

    Wat wel opviel (en tegenviel)!
    De nieuwe versie van Kies! moet geinstalleerd worden (2.6 werkt niet met Adroid 4.3) en deze versie is veel meer beperkt dan de vorige versie
    Een van mijn favoriete onderdelen, podcasts, is gewoon helemaal niet meer aanweig!

    dusssss... na 1 uur gebruik, al een major teleurstelling.

    Ik ben benieuwd...

    • Waren podcasts voorheen wel mogelijk? En tot hoe ver? Podcasts is iets wat ik eigenlijk graag had willen hebben..

      • Ja, je kon via KIES! podcast downloaden en sync'en met je phone.... helaas.... Samsung vond dat kennelijk niet meer de moeite
        Jammer zo'n update wat eigenlijk een downgrade inhoudt

  • Ook de update geinstalleerd, maar s-note werkt niet meer en merk dat ook dat als je op de meldingsbalk een WA bericht aanklikt, hij niets doen. Terwijl bij de vorige versie wel het desbetreffende programma werd geopend. Kortom....opnieuw installeren?

  • Ik heb een half uurtje geleden bij note 2 geupdate en nu werken verschillende apps niet meer o.a. chrome, Skype, tomtom Europa en nog een aantal app, 1 op de 5 apps blijkt niet meer te werken en heb alles altijd geupdated

  • Heb de nieuwe update op mijn G.Note 2 geinstalleerd,helaas werk mijn S Note niet meer, ik open de app en naar 2sec geeft het aan: S Note gestopt.
    oplossing gezocht.
    bvd.

1 2 3 13
Gerelateerde artikelen