Android 4.1.2 update voor Samsung Galaxy Note 2 is er!

Dat ‘ie er aan kwam was al even duidelijk, maar vanaf vandaag is de Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy Note 2 beschikbaar in Nederland. De ruim 182 MB grote update kun je het beste via WiFi installeren, om een flinke aanslag op je databundel te voorkomen.

In tegenstelling tot de Android 4.1.2 update die een paar weken geleden arriveerde op de Samsung Galaxy S3 krijgt de Note 2 er relatief weinig nieuwe features bij, simpelweg omdat het toestel al voorzien was van de laatste snufjes.

Brrrrr…. (en een inktvlek)

In ieder geval is het vergrendelscherm nu voorzien van inktvlekken – als je ‘m met je S Pen aanraakt tenminste. Verder hebben we de indruk dat het toestel net weer even wat sneller lijkt, maar dat kan natuurlijk ook ingebeeld zijn. Dat de browser een stukje sneller is, is wel duidelijk.

Meer vensters = multi-window sneltoets

Verder heeft de multi-window functie nu een eigen sneltoets gekregen op het notificatiescherm – pardon, Meldingenvenster – en je kunt zelf instellen welke sneltoetsen zich op dit scherm bevinden. Hiervoor ga je via Menu -> Instellingen, naar Display, en Meldingenvenster.


Overigens is het ‘lipje' waarmee je de multi-window werkbalk kunt verbergen of tevoorschijn halen een stukje naar beneden verplaatst – subtiele maar best wel fijne wijziging, want deze zat eerder al regelmatig in de weg, daar precies in het midden.

Heb jij nog meer nieuwe features of veranderingen gevonden na het installeren van de update? Laat het hieronder weten in de reacties!

Samsung Galaxy Note 2 Aanbiedingen

SamsungGalaxy S2 Plus GT-I9105
Beeldscherm4,3 inch Super Amoled Plus
800 x 480 pixels
217 pixels per inch
ProcessorBroadcom BC28155
Dual core Soc @ 1,2 GHz
Broadcom Videocore IV GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 8 megapixel, met autofocus, 1080p video opname
Voor: 2 megapixel
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop
VerbindingenHSDPA, WiFi, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, HDMI/MHL, microUSB
Batterij1650 mAh
Afmetingen
Gewicht
125 x 66 x 8,9 millimeter
121 gram
FeaturesFM Radio, GPS/Glonass
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz UX
ApplicatiesEmail, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.
SamsungGalaxy S2 Plus GT-I9105
[table “13” not found /]
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190

1 Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
2 Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Lees de reacties (92)

  • Ik denk dat mijn telefoon (GT-N7000) hierna aan de beurt is; het wachten heeft voor de Note-1 users nu lang genoeg geduurd - dacht ik zo heel bescheiden... ;-)

  • Als je een map maakt met apps op je home screen staan de apps verder uit elkaar in het map-icoontje. Hele subtiele verandering. Ook is de spellingssuggestie uitgebreid door een functie te geven met wat ie denkt dat je gaat typen (heel grappig!)

  • Instellingen-toegankelijkheid-flitsmelding. Ook nieuw volgens mij. Cameralampje knippert als je een melding ontvangt. Kan handig zijn ;)

    • Hier ook nog niks. Ook op Vodafone (hoewel ik me iet kan voorstellen dat het wat uitmaakt welke provider ik heb; de update wordt toch aangeboden door Samsung en niet door Vodafone).

      • Nee dat gaat ook via de provider i.v.m. bloatware. Niet elke update heeft dezelfde apps van jouw provider erin zitten. Bij diegene die de update wel heeft (met vodafone sim) heeft een simlockvrije telefoon.Deze heb ik niet tenzij ik hem root en zelfstandig simlockvrij maak, dan kan ik hem nu ook updaten.

        • @Jochem

          Bedankt voor je antwoord. Ik heb echter een simlockvrije telefoon. Maar ook als ik er een simkaart van mijn werk in stop (T-mobile) dan geen update.
          Dit staat dus los van de provider, maar ik vergat erbij te zeggen dat het toestel simlockvrij is.
          Er wordt dus blijkbaar naar meer dingen gekeken. Misschien dat bepaalde serienummers later de update ontvangen?

1 2 3 9
Gerelateerde artikelen