En… daar is hij dan: de Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3 (update: +Vodafone)

Update: zoals hieronder in de reacties al te lezen was, ontvangen sommige gebruikers de update met firmware versie I9300XXELL5. Voor zover wij kunnen nagaan betreft dat de update voor gebruikers met een ‘branded' Vodafone toestel – deze kwamen namelijk ook vandaag al aan de beurt. De ‘unbranded' Galaxy S3 krijgt de update, zoals hieronder beschreven, met firmware versie I9300XXELL4. Gebruikers met een toestel van KPN of T-Mobile moeten nog heel even geduld hebben.

Beide versies – XXELL4 en XXELL5 – bevatten overigens nog niet de fix voor het ‘Exynos lek' en het ‘moederbord probleem‘. Hopelijk volgen deze dus snel in de vorm van een kleinere update. Uiteraard lees je het hier zodra dat gebeurt!

Oorspronkelijke bericht:

Jawel, daar is hij – de Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3 in Nederland. Het hele pakket van bijna 130 MB brengt een hoop nieuwe features en verbeteringen.

Door de grootte van de update raden wij je aan deze alleen down te loaden via een WiFi verbinding – je wilt niet je halve databundel verstoken om hem via mobiel internet op de toestel te krijgen, tenslotte.

Zoals je hieronder kunt zien is de lang verwachte Premium Suite van de partij, leuke nieuwe mogelijkheden zoals het gebruiken van meerdere apps op één scherm, een nieuwe camera modus voor weinig licht, de reader modus voor de browser, en een aantal nieuwe manieren om door je gallerij te bladeren.

Daarnaast scoort onze vers geupdate Galaxy S3 dik boven de 6000 in de Quadrant benchmark app, waar het toestel voorheen bleef steken rond een (ook niet misselijke) 5600. Snelheidswinst lijkt dus met de nieuwe update ook behaald te zijn (hoewel we ons bewust zijn dat Quadrant geen al te beste indicatie is).

De in ons land aangeboden update is firmware versie I9300XXELL4. Hierin zijn, voor zover wij kunnen nagaan, de fixes voor het ‘Exynos lek' en het ‘moederbord issue‘ probleem nog niet verwerkt (laat het ons weten als we het fout hebben!) We verwachten dus op korte termijn nog een (kleine) update. Tenslotte werd vorige week al bekend dat de fixes beschikbaar zijn en in sommige landen al uitgerold worden.

 

Samsung Galaxy S3 Aanbiedingen Top 5

SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190

Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Lees de reacties (13)

  • ik heb de versie 19300XXELL5 binnen gekregen. fixt deze misschien wel meteen t lek en het moederbord probleem?

    • Hey, apart! (die andere versie, althans) Maar nee, voorzover ik weet doen zowel XXELL4 als XXELL5 dat nog niet...

      • Zeker apart dan. Moet ook zeggen dat alle info anders is dan dat er boven staat. Maar dat zal allemaal wel te maken hebben met de andere versie?

    • dan heb je vodafone versie, die krijgen cijfer 5 op het eind, cijfer 4 is voor unbranded/losse toestellen

      geen bootfix dat komt later nog

  • Toegang tot software updateservice beschikbaar voor gebruikers in volgorde van verzoek. probeer het later. wat is dit? kan iemand me helpen?

    Toegang tot software updateservice beschikbaar voor gebruikers in volgorde van verzoek. probeer het later. wat is dit? kan iemand me helpen?

    • Dat is Samsungs voor: 'Er zijn nog zoveel wachtenden voor u dat u het beter later nog eens probeert' (ergo er proberen teveel mensen tegelijk de update down te loaden). Het voorkomt dat je gaat downloaden met 0,02 Kb/s en het vijf dagen duurt ;)

  • Weet iemand of in de premium suite versie het ook mogelijk is om het lijstje apps dat je in dat multiview window krijgt ook te bewerken is? En dan met name zelf apps toevoegen die je in dat lijstje wilt hebben? Ik weet dat je apps eruit kunt halen (uit het standaardlijstje).

1 2
Gerelateerde artikelen