Android 4.0 op de Galaxy S2: het wachten is op….? (update 12 maart)

Snel! Hij smelt al!

Update 12 maart:

Om de spanning er toch maar in te houden geven we tóch nog maar een kleine update van de laatste stand van zaken in Galaxy-S2-Android-4.0-update-geruchten land.

SK Telecom, de grote Zuid-Koreaanse provider stuurde vandaag via Twitter het nieuws de wereld in dat de Android 4.0 upgrade vanaf morgen beschikbaar is – in Zuid-Korea wel te verstaan. Kort daarna werd de Tweet traditiegetrouw weer verwijderd. Wel zou de bewuste officiële Koreaanse ROM inmiddels online zijn op Samsung's Kies servers. Tel daarbij op dat Samsung zelf inmiddels via haar @SamsungTomorrow Twitter account de mededeling heeft gedaan dat nu hét moment is om Kies te updaten, omdat alleen met de laatste versie de upgrade mogelijk is, en het lijkt bijna zover te zijn – in Zuid-Korea (voegen we er voor de duidelijk nog maar een keer aan toe).

Al met al goed nieuws, want dit alles zou kunnen betekenen dat de update wel degelijk nog deze maand komt. Maar iedereen die het circus een beetje volgt, begrijpt dat de situatie momenteel ongeveer dagelijks veranderd.

Overigens dook vandaag ook weer een uitgelekte Samsung ROM op – Android 4.0.3 inclusief TouchWiz, met versiecode I9100XXLPJ1. Wie ‘m zelf wil flashen kan zich ook nu weer melden op Sammobile (HIER).

Update 11 maart:

Inmiddels zijn we weer een week verder, en na de ophef die eind vorige week ontstond rond het nieuws dat de upgrade op 10 maart eerst wel en toen niet uit kwam, zijn we weer terug bij af. De volgende datum waarop het mogelijk spannend wordt is, zoals hieronder al genoemd, 15 maart. Op deze datum zou de update volgens Samsung Israel komen – en zoals we hieronder al schreven, zegt deze datum vrij weinig.

Volgens de website I4U heeft Samsung zelfs al een vertraging van de update bevestigd – maar details worden niet gegeven. Er wordt vermeld dat de update niet op 10 maart zou komen, maar ‘a bit later'. Al met al zegt dit dus wederom helemaal niets.

In hetzelfde artikel wordt gesuggereerd dat het om vergelijkbare problemen in Android 4.0 zou gaan die ook de updates voor de Samsung Nexus S en de Asus Transformer Prime bemoeilijkten.

Wordt het nu tijd om te speculeren dat Samsung de deadline eind maart niet gaat halen? Wie zal het zeggen. Zelfs insiders die normaal vrij zeker van hun zaak zijn lijken op dit moment te twijfelen. Dus wie zijn wie om concrete uitspraken te doen? 😉

Kortom: geduld was, is, en blijft een schone zaak! Om de benodigde ‘zen mindset' te bevorderen, én omdat we zin hebben om volledig willekeurig een ongerelateerd stuk muziek te posten, kun je hieronder kennis maken met één van de betere werken van Yuki Kajiura. Inderdaad, de hier totaal onbekende componiste van animé soundtracks!

(bedankt, Sammobile en Khan)

Update 4 maart:

Samsung Mobile Israel heeft via haar Facebook pagina (HIER) laten weten dat de Android 4.0 upgrade voor de Galaxy S2 op 15 maart komt. Hoewel goed nieuws, een wat curieuze uitspraak aangezien het niet Samsung Mobile Israel is die beslist wanneer firmware updates uitgerold worden, en Samsung zelf naar verluid geen precieze data ruim vantevoren vast zou leggen.

Maar mocht de update inderdaad op 15 maart in Israel beschikbaar zijn, is het de vraag wat dit voor Nederland betekent. Het kan namelijk zijn dat de update hier juist eerder óf later beschikbaar komt – updates worden normaal gesproken namelijk niet wereldwijd overal tegelijk beschikbaar gesteld. En dus weten we eigenlijk nu niet eens zoveel meer dan eerst: de update komt deze maand, punt.

Update 1 maart:

Inmiddels heeft ook de bekende insider Eldar Murtazin – niet geheel toevallig ook de bron van het gerucht dat de update op 1 maart zou komen – bevestigd dat de bal op dit moment bij Google ligt. De maker van het Android besturingssysteem wil iedere update zelf testen alvorens groen licht te geven voor het doorvoeren er van.

Ook Samsung zelf heeft vandaag nog eens bevestigd dat de update inderdaad deze maand komt – maar dus niet al op de (nu bijna afgelopen) eerste.

Oorspronkelijke bericht:

‘Samsung!' – Dat zou je tenminste logischerwijs denken, aangezien het Samsung is die ergens in een verduisterde bunker de Grote Rode Update Knop beheert. Druk deze in, en op allerlei plaatsen ter wereld krijgen mensen spontaan de mogelijkheid om hun Galaxy S2 te updaten naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Echter, de laatste berichten wijzen erop dat Samsung in feite al lang en breed klaar is met de update. Verschillende providers testen – of testten – al hun eigen versie van de nieuwe firmware, wat erop wijst dat Samsung's werk er wat dat betreft al op zit. Nee, op dit moment schijnt het wachten te zijn geblazen op het definitieve groene licht van de Grote G – Google dus.

Wat de precieze ‘line-of-command' hier is weten wij natuurlijk ook niet. Google is natuurlijk de maker van Android, en heeft dus ongetwijfeld een dikke vinger in pap als het om belangrijke Android updates gaat. En de Android 4.0 update voor de Galaxy S2 is simpel gezegd dé belangrijkste update binnen het Android ecosysteem, met ruim twintig miljoen toestellen die er mee te maken gaan krijgen.

En dus lijkt het ons logisch dat ook Google er gebaat bij is om de Android 4.0 update voor de S2 vlot en zonder irritante vertragingen uit te rollen. Eén maart nadert – het begin van de maand waarin het allemaal moet gaan gebeuren, aldus zowel insiders als Samsung zelf. Dus, beste mensen in Mountain View: wij zijn er klaar voor. Jullie ook?

Aanvulling:

Voor iedereen die hoopt vandaag al zijn S2 te kunnen upgraden, is het misschien zinvol uit te leggen dat een firmware update wereldwijd moet worden uitgerold. Dit betekent dus dat dit een proces is dat tijd kost. Dus ook áls het uitrollen van de Android 4.0 update gestart wordt, wil dit niet zeggen dat wij hier Nederland onmiddelijk de update ontvangen. Met een uitrol van de update in maart, zoals eerdere geruchten wisten te melden (bijv. HIER), wordt dus bedoeld dat de update in de loop van de maand beschikbaar zal komen.

(met dank aan @sammobiles en @gauravh1)

Lees de reacties (129)

1 2 3 20
Gerelateerde artikelen