Android 10 update op de Samsung Galaxy A20e in Nederland

Het is al een paar dagen geleden dat Samsung de Android 10 update uitrolde voor de Galaxy A20e in Nederland. Toch willen we ‘m nog even onder de aandacht brengen, en vragen: hoe verliep de upgrade bij jou?

Galaxy A20e update naar Android 10 in Nederland

Normaal zitten we met ons neus dicht op de meeste updates die op Nederlandse Samsung telefoons uitrollen. Echter, door de hektische huidige omstandigheden van de afgelopen tijd vliegt er af en toe iets onder onze radar door. Zo ook de Android 10 upgrade voor de Galaxy A20e, die officieel toch echt pas in mei zou arriveren. En dat terwijl het toestel al weken zo braaf hier op het bureau lag te wachten.

Om alles toch nog even op een rijtje te zetten: voor de Galaxy A20e is dus de bijna 1400MB grote update nu beschikbaar. Firmwareversie A202FXXU3BTC7 bevat niet alleen Android 10, maar ook versie 2 van Samsung's One UI interface. Bovendien krijgt de A20e met deze update ook de beveiligingspatch van april.

Net als zijn grotere, duurdere broers in de A-serie krijgt de Galaxy A20e ook een hoop nieuwe features met de Android upgrade. Van de uitgebreidere Prullenbak-functie tot het Ouderlijk toezicht, de nieuwe Tips functie en de nieuwe gebarennavigatie – veel functies komen dus ook naar de A20e.

Als je de update op jouw Galaxy A20e hebt geinstalleerd, hou er dan rekening mee dat het energieverbruik de eerste dagen wat hoger zal zijn. Dat is normaal. Ook is het een goed idee om al je apps bij te werken in Google's Play of Samsung's Galaxy Store. Mocht je een apart thema hebben ingesteld, check dan of er voor dit thema ook een nieuwe versie beschikbaar is.

Beschikbaarheid

De Android 10 update voor de Galaxy A20e is inmiddels dus beschikbaar op alle Nederlandse toestelversies. Dus op unbranded én op Vodafone branded modellen. Ook in België is de nieuwe firmware inmiddels beschikbaar.  Je krijgt vanzelf een melding zodra jouw telefoon ‘m kan downloaden, of je gaat direct via Instellingen naar Software-update en tikt op Downloaden en installeren.

Kun jij de update toch nog niet downloaden op jouw A20e? Dan is de kans groot dat jij geen origineel Nederlands of Belgisch toestel hebt. Kijk HIER voor meer informatie daarover. Als het goed is krijg je de update op een ander tijdstip alsnog wel, maar dat hangt er dan vanaf wanneer hij uitkomt voor het land waar jouw Galaxy A20e oorspronkelijk voor bestemd was.

Heb jij de Android 10 update al op jouw Galaxy A20e geïnstalleerd? Is alles goed verlopen, of loop je tegen bepaalde bugs aan?

Lees de reacties (4)

  • Update naar Android 10 is zonder problemen gelopen.
    Ziet er allemaal goed uit, is (nog) lekker snel. Maar...

    Ik speel mp3tjes (bitrate 320) af mbv zowel bluetooth en bekabeld, en sinds de update is het net of iemand tijdens het afspelen af en toe aan de volumeknop zit en vlak achter elkaar harder en zachter draait. Heel irritant, en gebeurde nooit voordat ik de update had gedaan!
    Heb al bij geluidsinstellingen gekeken en wat geprobeerd, maar nog geen goede oplossing gevonden.

    Ik zie het nog een tijdje aan, maar anders denk ik een harde fabrieksreset uit te voeren en zo weer naar de vorige versie te gaan. Wel jammer, want voor de rest lijkt alles spik en span.
    Maar goede kwaliteit muziek op de telefoon is me net iets belangrijker dan een nieuwere update.

  • ook mijn 20e heeft de nieuwe update , 2 dingen die irriteren ; als je belt word het scherm zwart en dat blijft ook als je de telefoon van je oor af houd ,en ik kan in whatsapp geen status updatse's meer bekijken ook niet met de niewe whatsapp update .

  • Gisteren na een paar uur dat ik dit geschreven had, een software-update binnengehaald en geïnstalleerd. Mijn probleem (harder/zachter) lijkt nu verholpen! Heb al een paar uur liedjes afgespeeld, en alles klinkt nu oké!
    Erg snel opgelost op deze manier...