Samsung Galaxy J8 (2018) komt alsnog als de SM-J810F

Lang heerste er veel onduidelijkheid rond een eventuele Galaxy J8 (2018). Nu komt het toestel alsnog op de markt, maar dan onder de veranderde modelcode SM-J810F.

Enige maanden geleden leek het erop dat Samsung de Galaxy J8 (2018) in Europa zou gaan lanceren. Echter, toen de Galaxy A6 en A6 Plus onthuld werden, gingen wij ervanuit dat dát de verwachte J8-modellen waren, met een aangepaste naam. Toen Samsung een week of twee geleden in India niet alleen de A6, A6 Plus én de Galaxy J6 onthulde, maar ook de Galaxy J8 werd de verwarring niet minder. Naar nu blijkt, heeft Samsung tussendoor nogal wat aanpassingen gedaan aan deze J8. Het toestel komt nu dan toch in verschillende landen op de markt met de nieuwe modelcode SM-J810F.

Galaxy J8 SM-J810F

Informatie over de aangepaste modelcode van de Galaxy J8 duikt onder meer bij de Amerikaanse FCC, en bij de Bluetooth SIG. Een korte zoektocht leert, dat de SM-J810F inderdaad dezelfde specs heeft als de eerder bekende J8, inclusief Snapdragon 450 processor en 3GB RAM. Daarmee verhoudt de J8 zich tot de J6, zoals de A6 Plus zich tot de A6 verhoudt.

Naast de SM-J810F bestaat er op dit moment ook al een SM-J810Y variant. Naast een lancering in India, lijkt de SM-J810F ook uit te gaan komen in Rusland. En van de SM-J810Y bestaan onder meer supportpagina's op Samsung's Thaise website.

Galaxy J8 in Nederland?

De vraag of deze aangepaste Galaxy J8 ook naar Nederland komt durven we op dit moment nog niet te beantwoorden. En Nederlandse toestelverie is op dit moment, voor zover wij kunnen nagaan, niet in ontwikkeling. Voorlopig is en blijft de Galaxy J6 het enige nieuwe toestel in de J-serie. En de A6 Plus de enige mid-range Galaxy met een dual camera. Maar: wat niet is kan nog komen, dus we houden er een oogje op.

Gerelateerde artikelen