Galaxy A3 (2017) update van juni beschikbaar, inclusief bugfixes

Voor de Galaxy A3 (2017) rolt vanaf vandaag opnieuw een update uit in Nederland. Deze bevat de beveiligingspatch van juni, en een aantal bugfixes. Of deze een aantal van de problemen die na de Oreo-update ontstonden verhelpen moet nu blijken.

Pakweg twee weken geleden kreeg de Nederlandse Galaxy A3 (2017) de update naar Android 8.0 Oreo. Sinds die update kampt een aantal gebruik(st)ers met problemen. Soms start het toestel willekeurig vanzelf op, maar ook het niet meer werken van Wi-Fi verbindingen lijkt een terugkerend probleem. Dat Samsung de nieuwe update voor het toestel zo snel uitrolt is dan ook geen verrassing.

Galaxy A3 (2017) update juni 2018 met bugfixes

Voor de Galaxy A3 (2017) staat een bijna 200MB grote update klaar naar firmwareversie A320FLXXU2CRE3. De update zelf vermeldt vooral de aanwezig van de nieuwe beveiligingspatch. De inhoud van de juni patch maakte Samsung eerder vandaag bekend. Aan boord zijn 67 fixes uit Google's keuken, en nog een hand vol verbeteringen voor de beveiliging van Samsung's eigen software.

Voor veel gebruik(st)ers is natuurlijk de vraag veel interessanter wat Samsung bedoelt met de genoemde ‘bugreparaties'. Onze redactionele Galaxy A3 (2017) heeft geen last van de genoemde issue. Wij kunnen dus niet zelf controleren welke bugs er precies verholpen worden met deze update. Had jouw A3 na de Oreo-update wel problemen? Laat ons – en anderen – dan hieronder weten of de update van vandaag verbetering brengt. Aanvulling: het lijkt er inderdaad op dat de update in ieder geval de Wi-Fi problemen oplost.

Beschikbaarheid

De nieuwe update is vanaf nu beschikbaar voor de unbranded Galaxy A3 (2017). De download begint vanzelf als hij ook voor jouw toestel klaar staat. Je kunt ook zelf checken of dat al het geval is. Ga in de Instellingen naar Software-update en tik op Updates handmatig downloaden. Voor toestellen van T-Mobile, en voor Belgische A3 (2017) modellen is de update op dit moment nog niet beschikbaar. Voor die toestellen zal hij ongetwijfeld in de komende periode ook uitrollen, al kunnen wij niet voorspellen wanneer dit precies gaat gebeuren.

Heb jij de update al op jouw A3 (2017) uitgevoerd? Wat merk jij er zoal van?

Lees de reacties (12)

  • Ik ondervond ook problemen met het steeds opnieuw opstarten. Dit gebeurde alleen op het Wi-Fi netwerk op de universiteit (eduroam). In eerste instantie had ik mijn telefoon al teruggezet naar fabrieksinstellingen, maar dit maakte helaas geen verschil. Met deze update is het probleem voor mij (gelukkig!) verholpen.

    • Ik zit ook op eduroam en heb hetzelfde probleem met steeds opnieuw opstarten.
      Om dit op te lossen moet je eerst weer alles terug zetten naar fabrieksinstellingen en dan de nieuwe software update weer uitvoeren?

  • Het lijkt erop dat het probleem met opnieuw opstarten bij de wifi van school bij mijn dochter ook opgelost is met deze update.

  • Ik heb de update binnen, ik had geen problemen met mijn telefoon en nu doet hij het ook goed.

  • Wel een beetje raar dat mijn telefoon A3 2017 meer up to date is, dan mijn nieuwe A8 2018.
    De A8 2018 gebruik ik nu en de A3 2017 is mijn reserve telefoon.

  • Bij de A3 is het instellen van gepersonaliseerde sms geluiden niet meer mogelijk. Is gewoon verdwenen uit instellingen en in contacten.
    = niet aanvaardbaar!

    Mvrgr
    Eddy

1 2