Galaxy A5 (2017) krijgt Android 8.0 Oreo update in Nederland

Voor Samsung's Galaxy A5 (2017) rolt nu de update naar Android 8.0 Oreo uit in Nederland. Op dit moment is hij beschikbaar voor de unbranded toestelversie. Met de update komt ook de Samsung Experience 9.0 interface mee.

Ruim twee geleden ging de Oreo update voor de Galaxy A5 (2017) al in Rusland van start. Toen kon al een blik werpen op de nieuwe software in onze preview van de veranderingen en nieuwe feature. En nu is de update dan ook in Nederland gearriveerd.

Galaxy A5 (2017) Android 8.0 update in Nederland

Voor de Galaxy A5 (2017) rolt de update uit in de vorm van firmwareversie A520FXXU4CRDA. Daarin zit de beveiligingspatch van april, de Samsung Experience interface versie 9.0, en natuurlijk Android 8.0, bijgenaamd Oreo. Het gaat hier om een flinke update van meer dan 1227MB, die je dus het beste binnenhaalt via je Wi-Fi verbinding.

De update brengt allerlei kosmetische en wat technische veranderingen met zich mee. Zo wordt het geheugenbeheer verbeterd, maar ook in de interface kun je meer. Leg je vinger op een icoontje, en bij sommige apps kun je direct naar een specifiek deel daarvan springen. Verder biedt het Always On Display nieuwe manieren om het aan je smaak aan te passen. Verder kun je voor het keyboard nu nieuwe standen kiezen met een verhoogd contrast, en werd de layout ervan bijgewerkt. Voor het overzicht met Recente apps kun je nu ook een lijstweergave instellen.

Na de update kun je ook Samsung Cloud bijwerken, waarna je direct toegang hebt op de Cloud Drive. Daarin kun je rechtstreeks losse bestanden opslaan en mappen beheren. En zoals we in onze preview al uitlichten: nee, net als andere Galaxys die de Oreo-update krijgen, krijgt ook de Galaxy A5 (2017) geen Project Treble. Updates blijven dus in het vertrouwde tempo, en op de vetrouwde manier, komen. Voor een uitgebreider overzicht van de vernieuwingen – en meer screenshots – kun je dus ook terecht bij de Oreo-preview van de A5 (2017).

Beschikbaarheid

Op dit moment is de Android 8.0 update dus beschikbaar op de unbranded Galaxy A5 (2017). Je hebt deze, als je jouw toestel niet direct bij T-Mobile of Vodafone hebt gekocht. Voor de branded toestelversies volgt de update hopelijk spoedig, of in ieder geval in de komende weken. Gebruik(st)ers met een Belgische toestelversie moeten ook nog even geduld hebben.

In principe start de update vanzelf met downloaden zodra jouw toestel ‘m op Samsung's servers vindt. Je kunt natuurlijk ook direct checken, als je in de Instellingen naar het kopje Software-update gaat, en daar op Updates handmatig downloaden tikt.

Heb je de update al op jouw Galaxy A5 (2017) geïnstalleerd? Wat voor nieuwe features en/of veranderingen treft jij aan? Deel hieronder jouw indrukken en ervaringen met de nieuwe software. En vergeet ook niet onze overzicht met Oreo-op-je-Galaxy-tips te checken – velen daarvan zijn ook bruikbaar op de A5 (2017), tenslotte.

(Dank voor de heads up, Sjoerd en Peter!)

Lees de reacties (22)

  • Vandaag op 2 Samsung A5 2017 gezet. Ging prima. Geen haperingen of andere problemen ondervonden. Wel even wennen.

  • Weet iemand hoe de Info melding uitgezet worden? van Android-systeem -> De batterij is opgeladen
    bij Android 7 was deze melding er nooit

  • gevonden,
    De melding vast klikken en dan naar Systeem-UI
    klik -> Batterij vol
    klik -> Belang en selecteer
    Laag
    Geen geluid of visuele onderbreking

    • Dank voor de tip. Ik kon de optie om een geluid af te laten spelen als de batterij opgeladen is nooit vinden en vind dat juist wel handig. Nu heb ik dat kunnen instellen. Bij 'Belang' heb ik dus 'Hoog' gekozen met een leuk geluid. ?

1 2 3 4