Eerste echte update Samsung Galaxy A8 (2018) brengt… nog geen nieuwe beveiligingspatch

De eerste, echte firmwareupdate sinds de release rolt nu uit voor de Samsung Galaxy A8 (2018). Curieus genoeg blijkt een nieuwe beveiligingspatch nog niet aan boord.

Voor Samsung's gloednieuwe Galaxy A8 (2018) staat een eerste heuse update klaar, sinds het toestel een maand geleden in ons land op de markt kwam. Het is een beetje een mysterieuze update, die wel de beveiliging verbetert, maar geen nieuwe patchdatum meekreeg.

Galaxy A8 (2018) beveiligingsupdate

In ieder geval staat voor de Nederlandse Galaxy A8 nu een update klaar naar firmwareversie A530FXXU1ARAB. Het downloadpakket iets meer dan 223MB groot, en kan het beste dus alleen via een Wi-Fi verbinding binnengehaald worden. Ondanks dat dit dus geen kleine update is, blijft de datum van de beveiligingspatch ongewijzigd: deze was en is 1 december 2017.

Curieus genoeg vermeldt de informatie bij de update zelf wél dat de beveiliging van de Galaxy A8 (2018) verbeterd wordt. Deze melding wordt normaal gegeven wordt als een nieuwe patch geïnstalleerd wordt. Bovendien heeft de nieuwe firmware een builddatum van 29 januari – behoorlijk recent, dus. Het is ons dan ook niet geheel duidelijk wat de update precies doet.

Uiteraard zijn verder ook nog de gebruikelijke verbeteringen in de categorie ‘Overig' van de partij. De stabiliteit en prestaties worden verbeterd, evenals niet bij naam genoemde ‘features'.

Beschikbaarheid

De Galaxy A8 (2018) update is vanaf nu direct beschikbaar op de unbranded versie van het toestel. Dit is een exemplaar dat niet direct bij Vodafone of T-Mobile werd gekocht. Jouw toestel zal de update gewoon vanzelf gaan downloaden, zodra het doorheeft dat de software beschikbaar is op Samsung's servers. Je kunt ‘m dit ook zelf direct laten controleren. Ga in de Instellingen naar het kopje Software-updates. Bovenaan het lijstje optie kun je tikken op Updates handmatig downloaden. Doe dit, en je toestel gaat zelf opzoek.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy A8 (2018) uitgevoerd? Kom je nog andere veranderingen tegen na installatie? Deel hieronder jouw ervaringen!

Lees de reacties (7)

  • De galaxy A530F vind ik absoluut een mooi toestel wat bijna met de flagships meekan. Alleen vind ik het absoluut onbegrijpelijk dat samsung haar gebruikers niet het plezier gunt om over de meest recente firmware te beschikken terwijl deze toch al 6 maanden uit is. Ook vind ik het naar dat niet alle landen een gelijkwaardige service met securitypatches krijgen en in het verleden is ook al meermaals gebleken dat België PRO en LUX helemaal onderaan bengelen of zelfs vaak uit de boot vallen. Nergens vind ik op samsung website enige info over de toekomstplannen tav de A8 2018 wat het ergste doet vermoeden.

  • Gisteren de update gezocht en gevonden. Ik kan niks merken van veranderingen.
    De A8 is trouwens een lekker vlot toestel.

  • Inmiddels heb ik de A8 18 gedumpt omdat ik walg van het feit dat Samsung een toestel uitbrengt dat na enkele weken continue begint vast te lopen en zo traag wordt als een slak. Daarbovenop is het verwerpelijk dat ze zo weinig moeite doen om een 2018 toestel met notabene 2016 firmware updates te geven zodat het een 2018 toestel a la Oreo is.

    • Huh? Waarom zou je geen beroep doen op garantie als je toestel een probleem heeft?

      • Omdat ik in het verleden al in totaal 5 keer gelijkaardige problemen heb gehad en na contact samsung servicedesk duidelijk is geworden dat Oreo niet komt en de belgisBel pro en Lux toestellen de maandelijkse secutise patches niet gaan krijgen. Kreeg zelfs het advies om zelfstandig via odin naar een ander land te flashen wat wel maandelijkse updates krijgt. Ik vind dit toch wel heel bizar. Achteraf begrijp ik in godsnaam niet waarom Samsung dit toestel niet met Oreo en treble heeft uitgebracht. Vind het echt jammer en ben blij dat mijn toeslag bij abo maar 89 euro was. Heb hem voor 310 recycling verkocht en dan maar een view10 voor 499 gekocht met Oreo en Treble plus veel hogere specs die flagships van de bekende merken hebben. Uiteindelijk dan toch een hele mooie korting. Het is ontzettend jammer want oorspronkelijk leek de A8 18 enorm veelbelovend maar heeft Samsung echt de boot gemist als je ziet dat een S8 amper 90 euro meer kost.