Galaxy S9 bouwkwaliteit: sterker dan de Galaxy S8

Uiterlijk zie je het niet direct. Of eigenlijk: helemaal niet. Maar de bouwkwaliteit van de Galaxy S9 is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van de Galaxy S8.

De Galaxy S8 viel vorig jaar al op door de goede bouwkwaliteit. Het toestel voelt hoogwaardig aan, met een goed niveau van afwerking. Hetzelfde gevoel wekt ook de Galaxy S9 op. Precies hetzelfde gevoel – zie ook onze hands-on preview van het toestel. Toch heeft Samsung nog het een en ander verbeterd op dit gebied, om het toestel steviger te maken.

Galaxy S9 bouwkwaliteit: verbeteringen

Gegevens in handen van SamMobile brengen allerlei interessante details aan het licht van het materiaalgebruik in de Galaxy S9 en S9 Plus. Zo komen we te weten dat het Gorilla Glass aan de voorkant 20% dikker is geworden. Bescherming tegen krassen biedt dat natuurlijk niet, maar als het goed is barst het scherm minder snel. Ook het metalen frame groeide in dikte met 0,2 millimeter.

Bovendien koos Samsung voor een andere aluminiumlegering. Het AL 7003 in de Galaxy S9 is beduidend stijver dan het AL 6013 in de S8. Er is meer kracht nodig om het te verbuigen, maar er is een nog belangrijker voordeel. Bij een val geeft het frame een significant kleiner deel van de klap door aan het glas. Dit verkleint wederom de kans op barsten.

Het aluminium frame van de Galaxy S9: dikker, steviger

Dikker

Al met al is de Galaxy S9 dus een fractie dikker dan de S8. Dat komt overigens niet alleen door het dikkere glas. Ook andere plaatsing van de vingerafdruksensor zorgde voor een andere interne indeling. Om toch genoeg plaats te houden voor de batterij moest het toestel iets groeien. Daarnaast is ook de nieuwe camerasensor van de Galaxy S9 wat dikker dan die in zijn voorganger.

Overigens: dit alles zorgt er ook voor dat de Galaxy S9 en S9 Plus wat zwaarder zijn dan de S8 en S8 Plus. Het verschil is niet groot, maar de toestellen voelen inderdaad net iets zwaarder aan. Dit is wat ons betreft helemaal niet verkeerd. Het draagt ook bij aan het gevoel van een hogere bouwkwaliteit – ook als we weten dat dit idee grotendeels tussen de oren zit.

Ondanks de genoemde verbeteringen is de Galaxy S9 natuurlijk alsnog geen ‘rugged' telefoon. Het is en blijft verstandig om een beetje voorzichtig om te springen met dit soort staaltje compacte high-tech. Eventueel is de aanschaf van een mooi Galaxy S9 hoesje uiteindelijk toch helemaal niet zo'n gek idee.

Lees de reacties (3)