Galaxy A5 uit 2015 krijgt nieuwe update met maart security patch

Voor de eerste generatie Galaxy A5 – die uit 2015 – is vanaf nu een update beschikbaar met daarin nieuwe security patches tot en met die van de maand maart.

De allereerste Galaxy A5 is alweer ruim twee jaar oud, en draait inmiddels alweer geruime tijd netjes op Android 6.0.1 Marshmallow. Een update naar Android Nougat zit er niet meer in, maar wel werkt Samsung het toestel met enige regelmaat bij op veiligeheidsgebied.

Aldus rolt momenteel een update uit voor de Galaxy A5 met firmwareversie XXS1CQC4. Omvang: bijna 89 MB. De veranderingen die de update met zich meebrengt zijn niet groot, maar in het Toestel-info scherm is nu te zien dat het Niv. Android-beveiligingspatch nu 1 maart is.

Verder worden achter de schermen nog wat kleine optimalisaties voor de prestaties en stabiliteit van de software uitgevoerd, evenals een aantal niet bij naam genoemde bugfixes.

De update arriveert als eerste op de unbranded Galaxy A5. Branded toestellen van T-Mobile en Vodafone krijgen als het goed is op een later datum een vergelijkbare datum. Heb jij de update al op jouw A5 geïnstalleerd, en ben je nog andere veranderingen tegen het lijf gelopen? Laat het hieronder even weten!

Lees de reacties (4)

Gerelateerde artikelen