Definitieve Galaxy S8 Android 8.0 Oreo update in januari, of ‘misschien februari’

De definitieve planning voor de update naar Android 8.0 Oreo voor de Samsung Galaxy S8 staat nog niet vast. Afhankelijk van omstandigheden komt deze in januari, of misschien vroeg in februari, aldus een Samsung medewerker.

Elders in de wereld loopt momenteel het Oreo-betaprogramma op de Galaxy S8. Informatie die uit dat programma komt bovendrijven tips op een uiteindelijke uitrol van de update in januari. Of misschien vroeg in februari, als er nog veel bugs gefixt moeten worden.

Galaxy S8 Android 8.0 update: wanneer?

Het is alweer even geleden dat wij Samsung Turkije betrapten op een heuse voorspelling voor de planning van de Oreo update. Toen was er sprake van dat de update begin 2018 uitgerold zou worden. Inmiddels is duidelijk dat dat inderdaad gaat gebeuren. Dit jaar duurt niet erg lang meer, tenslotte.

De hoop is dan natuurlijk dat de update in januari daadwerkelijk op de eerste Galaxy S8 exemplaren verschijnt die niet aan het beta-programma deelnemen. Uit informatie die opduikt in de ‘beta community' blijkt dat Samsung zelf mikt op een start in januari. Opvallend genoeg houdt de medewerker van Samsung's Engelse beta-team wel een slag om de arm. Mochten er voor die tijd in de beta nog veel bugs opduiken, zou het ook begin februari kunnen worden.

En in Nederland?

Een uitrol van de Oreo update voor de Galaxy S8 in januari is dus niet verrassend. Een uitstel tot begin februari zou wel enigszins opvallend zijn. Aan de andere kant: beter een perfecte update, dan eentje met onverwachte bugs. Let wel, dat de startdatum van een update niet automatisch ook in Nederland geldt.

Het kan goed zijn dat de update eerst elders ter wereld begint, en dan in de dagen of weken daarna pas een steeds meer landen beschikbaar komt. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nooit vooraf te voorspellen. En zoals altijd geldt: wie een branded toestel heeft – direct gekocht bij een provider als Vodafone of T-Mobile – krijgt de update op weer een ander moment.

Al met al lijkt het er dus inderdaad op dat de Galaxy S8 de Oreo update in januari zal krijgen. Maar er is een kleine kans dat het februari wordt. Wij houden je, zoals altijd, op de hoogte.

(via)

Lees de reacties (1)