Juli update voor de Galaxy A5 (2017) en J5 (2016) brengt nieuwe beveiligingspatches

Samsung is druk met het uitrollen van beveiligingspatches. Ook de Galaxy A5 (2017) en de Galaxy J5 (2016) krijgen de juli update nu, inclusief nog meer verbeteringen.

De Galaxy J5 (2017) mag dan wel kersvers op de markt zijn, ook de Galaxy J5 uit 2016 krijgt gewoon haar beveiligingsupdates. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de Galaxy A5 (2017). Vanaf vandaag wordt die van de juli in onder meer Nederland uitgerold, voor beide telefoons.

Galaxy A5 (2017) juli update

Voor de Galaxy A5 (2017) staat firmware A520FXXS2AQG1 klaar. Het pakketje is met zijn ruim 17MB bescheiden te noemen. We zijn dan ook alleen wat kleine optimalisaties, en natuurlijk de beveiligingspatch van juli. Deze volgt op een andere, recente update die geen nieuwe patch installeerde. Tot nu draaide de A5 (2017) nog op de patch van de maand juni. Inmiddels komen de patches voor het toestel dus gewoon netjes maandelijks – in afwachting van de grote sprong naar Android 7.0, uiteraard.

Galaxy J5 (2016) juli update

Voor de Galaxy J5 (2016) rolt momenteel dus een bijna 155MB grote update door het land (dank, IJsbrand). Aan boord is firmwareversie J510FNXXU2AQG5. Volgens de informatie van de update wordt de beveiliging verbeterd. En inderdaad, op het Software-info scherm blijkt dat de patch van juli geïnstalleerd is. Ook zijn de gebruikelijke optimalisaties van prestaties en stabiliteit van de partij.

Curieus genoeg meldt de update ook dat er sprake is van een ‘aangepaste gebruikersinterface (Startscherm'. Dat klinkt interessant, maar eerlijk is eerlijk: wij hebben nog niet kunnen ontdekken wat er dan precies anders is. In ieder geval ziet alles er op het eerste gezicht nog net zo uit als vóór de update.

Heb je deze update op jouw Galaxy J5 (2016) geïnstalleerd, en zie jij wel wat er nieuw is aan de interface? Laat het ons hieronder dan weten!

Lees de reacties (14)

  • Heb de update nog niet mogen ontvangen op mijn J5 2016 maar doe een check om het half uur ?

  • Ik gebruik de E-mail app van Samsung. Normaal probleemloos. Nu verzondenmails van vandaag en gisteren sinds de laayste update niet meer zichtbaar en ook concepten niet zichtbaar… Meer mensen met dit probleem??

  • Hoi, ik ben in Duitsland op vakantie en mijn Samsung a5 2017 krijgt maar geen update. Kan ik die pas downloaden als ik in Nederland ben?

1 2