Samsung Galaxy A5 (2017) krijgt bugfix update, geen nieuwe beveiligingspatch

Voor de Samsung Galaxy A5 (2017) staat opnieuw een kleine update klaar. Deze brengt echter geen nieuwe beveiligingspatch naar het toestel.

galaxy-a5-2017-gc-3 Samsung Galaxy A5 (2017) krijgt bugfix update, geen nieuwe beveiligingspatch

De Galaxy A5 (2017) kreeg een paar weken geleden de beveiligingsupdate van juni. En nu volgt opnieuw een bescheiden update. Echter, een nieuwe beveiligingspatch is ver te zoeken.

Galaxy A5 (2017) bugfix update

Voor de Nederlandse, unbranded Galaxy A5 (2017) rolt een update uit van bijna 27MB groot (of klein). De update brengt een aantal voorspelbare veranderingen, zoals verbeteringen in stabiliteit, prestaties, en niet nader benoemde features. Heel veel wijzer worden we daar dus niet van.

galaxy-a5-2017-update-bugfix-a520fxxu2aqf5 Samsung Galaxy A5 (2017) krijgt bugfix update, geen nieuwe beveiligingspatch

Een blik op het Software-info scherm – via Instellingen en Toestel-info – laat zien dat firmwareversie A520FXXU2AQF5 de beveiligingspatch van juni bevat. Inderdaad, de patch die het toestel ook voor deze update al had. De juli patch laat dus nog even op zich wachten, al verwachten we ‘m later deze maand wel degelijk op de A5 (2017). Tenslotte kreeg het toestel de laatste paar patches ook maandelijks.

Galaxy A5 (2017) Nougat update

Natuurlijk is de hamvraag in feite wanneer de Galaxy A5 (2017) die andere, grote update zal krijgen: de sprong naar Android 7.0 Nougat. Dat deze update komt is zeker. Eerder werd nog gesproken van een start eind juli. Op papier is deze datum nog prima haalbaar, al ontbreekt vooralsnog ieder teken dat de update inderdaad dichtbij is. Echter, ook al start de update binnenkort, dit gebeurt vermoedelijk niet in Nederland. Hier zal het dus nog wat langer gaan duren voor hij beschikbaar is.

Zodra er meer bekend is, lees je het vanzelfsprekend hier op GalaxyClub.

(Dank voor de melding, Petra!)

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Reacties

Praat mee