Samsung Galaxy A5 (uit 2015) begint aan update naar Android 6.0.1 Marshmallow in Nederland (update 22-9: unbranded)

De eerste generatie van Samsung's Galaxy A5 – die uit 2015 – begint nu in Nederland aan de update naar Android 6.0.1 Marshmallow. Voor Vodafone's branded toestelversie is de update nu beschikbaar. Update: inmiddels hebben wij de nieuwe software ook (vroegtijdig) op ons toestel geflashed, zodat je hieronder alvast een goed beeld kunt vormen van de vernieuwingen in Marshmallow op de A5. Update 20-9: vanaf vandaag kan Marshmallow ook op T-Mobile's Galaxy A5 gedownload worden. Update 22-9: en daar is ‘ie dan ook voor de unbranded A5 (dank, Arjan).

Een tijdje geleden al meldden wij dat de Marshmallow update voor de Galaxy A5 in aantocht was, en vanaf nu arriveert hij zelfs al daadwerkelijk voor Vodafone branded toestellen – telefoons die direct bij Vodafone zijn gekocht.

Voor deze Galaxy A5 staat een flinke update klaar met aan boord firmwareversie XXU1CPG2 (unbranded: XXU1CPH3). Deze brengt de security patches van de maand juli (unbranded: augustus), én Android versie 6.0.1 naar het toestel. Naast een aantal grafische vernieuwingen – nieuwe icoontjes, bijvoorbeeld – zien de notificaties er anders uit, en kregen een aantal standaard apps een aardige make over.

Tevens kun je de permissies van al je apps veel beter beheren na de update, en gaat het energieverbruik omlaag als je toestel op stand-by staat, dankzij de ingebouwde Doze functie. Deze laatste hoef je niet zelf in te schakelen, maar doet gewoon zijn werk in het besturingssysteem zelf.

Zoals gezegd: het gaat hier om een flinke update – niet alleen wat betreft de omvang van de download, maar ook de vernieuwingen. Eerder al gaven we een aantal handige tips ter voorbereiding van de update naar Android Marshmallow.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy A5 uitgevoerd? Laat hieronder even weten wat er zoal nieuw en/of anders is!

(Dank voor de meldingen, Peter, Arjan!)

Lees de reacties (12)

1 2
Gerelateerde artikelen