Samsung Galaxy S4 krijgt update met Stagefright patch in Nederland (update 7-12: T-Mobile)

De Galaxy S4 is misschien niet meer de allerjongste telefoon, maar het toestel is en blijft populair. En verdient dus een update naar de laatste veiligheidsstandaard. Deze update is er bijna, en wij checkten ‘m.

Testresultaten van Zimperium's Stagefright detector app (Play Store HIER)

Update 10 november: inmiddels arriveert de onderstaande update op de eerste Galaxy S4 exemplaren in Nederland. Als eerste komt de unbranded Black Edition van het toestel aan de beurt.

Update 13 november: ook Vodafone's branded Galaxy S4 krijgt vanaf vandaag de Stagefright update met firmwareversie XXUHOJ4.

Update 16 november: vanaf vandaag is de onderstaande update, inclusief Smart Manager app, beschikbaar voor de unbranded Galaxy S4.

Update 3 december: inmiddels rolt de update inclusief Stagefright patch en Smart Manager ook uit voor de Galaxy S4 Value Edition met firmwareversie XXU1BOJ3.

Update 7 december: voor T-Mobile's Galaxy S4 is vanaf nu de update in de vorm van firmware XXUHOJ2 aan het uitrollen.

Enige tijd geleden werd Stagefright ontdekt – een gezellig naam voor een aantal ‘zwakke plekken' in het Android besturingssysteem waar ook de Galaxy S4 op draait. Samsung beloofde deze kwetsbaarheid te dichten op haar toestellen

In Nederland wordt op dit moment een update uitgerold voor de Galaxy S4 die de allernieuwste firmware – XXUHOJ2 – naar het toestel brengt. Met een recente builddate van 8 oktober is de hoop op een volledige fix voor Stagefright gerechtvaardigd. Deze verwachting wordt dan ook waargemaakt: alle tot nu toe bekende ‘gaten' worden door deze update gedicht.

Verder is nu ook op de Galaxy S4 Samsung's Smart Manager app te vinden (dank, Japie). Met Smart Manager kun je eenvoudig je energie-, geheugen- en opslaggebruik in de gaten houden en beheren.

Daarnaast is er optie Apparaatbeveiliging, die je Galaxy S4 beschermt tegen malware, virussen, en andere ongewenste apps.

Op dit moment is de update al te installeren op de unbranded Galaxy S4 en S4 Black Edition, op de Value Edition, en op Vodafone's branded toestelvariant. Het wachten is nu (3-12) nog op de update voor T-Mobile's toestelvariant. En last but not least is de update nu ook beschikbaar voor T-Mobile Galaxy S4 versie aan het uitrollen.

Lees de reacties (17)

  • Hoi allemaal,
    heeft er al iemand iets van deze update vernomen?
    Ik heb een unbranded Black edition VE , maar nog niets gehoord. Er zijn ook weinig reactie, dus ........???

  • Afgelopen zaterdag binnengekomen op de unbranded GT-I9505 van mijn vriendin. Ziet er tot nu toe goed uit. Verandering die ik zo snel zag is dat nu ook de SmartManager toegevoegd is. Stagefright-lek zou gedicht moeten zijn, ga ik nog even testen.

  • Heb sinds zaterdag de update op mijn S4. Krijg echter sindsdien om de 5 minuten een geluidsignaal afkomstig van het systeem. Heb dat signaal nu uitgezet maar dat lijkt me niet helemaal de bedoeling. Weet iemand een oplossing?

  • Help ik kan na de update vanmorgen geen gebruik meer maken van de onderste licht knopjes. Middelste knop werkt wel. Help help help

    • Sinds de update gisteravond kan ik ook de onderste lichtknopjes niet meer gebruiken, de rechter reageert eenvoudig niet, de linker opent bij mij Google. Heel lastig en ik hoop op een snelle fix hiervoor

  • Meerdere apps werken niet meer na het installeren van de nieuwe firmware! Zelfs de Google apps geven problemen....Help....

1 2 3
Gerelateerde artikelen