Samsung Galaxy NotePRO 12.2 krijgt Android 5.0.2 Lollipop in Nederland

Nadat de Samsung Galaxy NotePRO 12.2 in sommige andere landen enige tijd geleden al een update naar Android 5.0.2 Lollipop kreeg, is nu dan ook Nederland aan de beurt.

Voor de Nederlandse Galaxy NotePRO 12.2 staat inmiddels firmware versie XXU0BOF2 klaar, die het Android besturingssysteem update naar versie 5.0.2.

De update brengt een aantal vernieuwingen naar de interface van Samsung's XL Note tablet, waaronder het bij Android Lollipop behorende Material design, en een nieuwe manier om meldingen weer te geven.

De update – een flinke download van ruim 950 MB – is te installeren via de NotePRO 12.2 zelf, en binnenkort ook via Samsung's Kies programma op je laptop of PC.

Heb jij de update al geïnstalleerd? Wat bevalt jou zoal aan de nieuwe Android versie? Of wat vind je juist helemaal niks? Deel hieronder jouw ervaringen!

(dank, Paul)

Lees de reacties (17)

  • Deze week de update gedaan en het ziet er allemaal keurig uit, tablet functioneert prima.
    Echter ik gebruik de 12.2 tablet voornamelijk om muziekpartijen te lezen via programma Mobile Sheets in combinatie met Airturn voetpedaal. En daar gaat het helaas mis.
    Na de update reageert de Mobile sheets app niet meer op de pedalen. Na diverse keren reset, opnieuw koppelen etc ten einde raad. Pedalen gecheckt op Ipad en daar geen probleem.
    Wellicht iemand een oplossing ???

        • Hoi ik heb nog steeds geen update gekregen, volgens mij is er voor de Amerikaanse markt iets gedaan, maar hier heb ik nog steeds hetzelfde probleem.
          samsung Nederland verwijst naar een volgende update die er "spoedig"aankomt. We zijn inmiddels twee maanden verder.
          zodra er een grote ipad op de markt komt gaat de Samsung het ram uit !

    • Inmiddels een jaar verder en ik heb nog steeds geen bugfix voor het bluetooth probleem.
      Iemand intussen een workarround gevonden ?

  • Na de update werkt mijn toetsenbord van logitech niet meer, heeft iemand ervaring hiermee.

  • Inderdaad na de update van Android 5.0.1 op mijn Samsung SM900 kan ik nergens meer een toetsenbord oproepen. Normaal kan dat door in een veld te tikken. Kan ook geen email meer verzenden want ook dan verschijnt het toetsenbord niet. Bij de instellingen kan ik het toetsenbord niet actief krijgen. Zie wel een toetsenbord staan met een groen vinkje maar is licht gekleurd en dus niet actief. Tevens werkt mijn draadloze voetpedaal Airturn BT 105 niet meer bruikbaar. Het apparaat is wel verbonden maar is niet te gebruiken.. Dit is zeer lastig bij het lezen van muziek en vooral bij het omslaan. Wie kan mij helpen. ??

    • Ik las je probleem met het keyboard na upgrade naar Lollipop. is het inmiddels gefixt? Ik overweeg zelf ook te upgraden maar als mn logitech het dan niet meer doet word ik daar ook niet blij van.

  • Hallo Allemaal,
    De update voor de samsung note pro 12.2 SM 900 is geen succes logitech toetsenbord en muis werken niet meer,de internet APP die met dat wereldbolletje werk ook niet meer, de uitzendingen / video van de NOS zijn ook niet meer zichtbaar. Ik zeg een blunder van samsung / google andriod
    Er hebben al diverse mensen na gekeken alles uitgeprobeerd terug naar fabireks instelling Helaas we moeten maar wachten op de reparatie update als deze (nog) komt.
    Groeten, een terleurgestelde gebruiker

    • Hoi Henk,
      Samsung laat ons allemaal lelijk zitten met een apparaat wat niet meer aan de verwachtingen voldoet. En als men nou nog maar het idee gaf er serieus mee bezig te zijn?
      Er wordt laconiek gereageerd met "wacht nog even op de update" ,"Houd Kies in de gaten" en wat meer van deze prietpraat.
      Ik heb werkelijk geen idee om hoeveel gedupeerden het in Nederland gaat, maar heb het wel bij Vara onder de aandacht gebracht, wellicht helpt het om ze voor geheel NL te kakken te zetten.
      Zo ga je toch niet om met je gebruikers?

  • Hallo allemaal,

    Inderdaad de update is geen succes.
    Baal verschrikkelijk dat het Blue tooth toetsenbord en pedaal werken niet meer.
    Helaas nog steeds geen oplossing.

1 2
Gerelateerde artikelen