Samsung Galaxy NotePRO 12.2 krijgt Android 5.0.2 Lollipop in Nederland

Nadat de Samsung Galaxy NotePRO 12.2 in sommige andere landen enige tijd geleden al een update naar Android 5.0.2 Lollipop kreeg, is nu dan ook Nederland aan de beurt.

samsung-galaxy-notepro-12-2-android-lollipop-nederland Samsung Galaxy NotePRO 12.2 krijgt Android 5.0.2 Lollipop in Nederland

Voor de Nederlandse Galaxy NotePRO 12.2 staat inmiddels firmware versie XXU0BOF2 klaar, die het Android besturingssysteem update naar versie 5.0.2.

De update brengt een aantal vernieuwingen naar de interface van Samsung’s XL Note tablet, waaronder het bij Android Lollipop behorende Material design, en een nieuwe manier om meldingen weer te geven.

De update – een flinke download van ruim 950 MB – is te installeren via de NotePRO 12.2 zelf, en binnenkort ook via Samsung’s Kies programma op je laptop of PC.

Heb jij de update al geïnstalleerd? Wat bevalt jou zoal aan de nieuwe Android versie? Of wat vind je juist helemaal niks? Deel hieronder jouw ervaringen!

(dank, Paul)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Antoon Roks zegt

  Deze week de update gedaan en het ziet er allemaal keurig uit, tablet functioneert prima.
  Echter ik gebruik de 12.2 tablet voornamelijk om muziekpartijen te lezen via programma Mobile Sheets in combinatie met Airturn voetpedaal. En daar gaat het helaas mis.
  Na de update reageert de Mobile sheets app niet meer op de pedalen. Na diverse keren reset, opnieuw koppelen etc ten einde raad. Pedalen gecheckt op Ipad en daar geen probleem.
  Wellicht iemand een oplossing ???

 2. Antoon Boks zegt

  Inderdaad na de update van Android 5.0.1 op mijn Samsung SM900 kan ik nergens meer een toetsenbord oproepen. Normaal kan dat door in een veld te tikken. Kan ook geen email meer verzenden want ook dan verschijnt het toetsenbord niet. Bij de instellingen kan ik het toetsenbord niet actief krijgen. Zie wel een toetsenbord staan met een groen vinkje maar is licht gekleurd en dus niet actief. Tevens werkt mijn draadloze voetpedaal Airturn BT 105 niet meer bruikbaar. Het apparaat is wel verbonden maar is niet te gebruiken.. Dit is zeer lastig bij het lezen van muziek en vooral bij het omslaan. Wie kan mij helpen. ??

  • zegt

   Ik las je probleem met het keyboard na upgrade naar Lollipop. is het inmiddels gefixt? Ik overweeg zelf ook te upgraden maar als mn logitech het dan niet meer doet word ik daar ook niet blij van.

 3. Henk zegt

  Hallo Allemaal,
  De update voor de samsung note pro 12.2 SM 900 is geen succes logitech toetsenbord en muis werken niet meer,de internet APP die met dat wereldbolletje werk ook niet meer, de uitzendingen / video van de NOS zijn ook niet meer zichtbaar. Ik zeg een blunder van samsung / google andriod
  Er hebben al diverse mensen na gekeken alles uitgeprobeerd terug naar fabireks instelling Helaas we moeten maar wachten op de reparatie update als deze (nog) komt.
  Groeten, een terleurgestelde gebruiker

  • Antoon Roks zegt

   Hoi Henk,
   Samsung laat ons allemaal lelijk zitten met een apparaat wat niet meer aan de verwachtingen voldoet. En als men nou nog maar het idee gaf er serieus mee bezig te zijn?
   Er wordt laconiek gereageerd met “wacht nog even op de update” ,”Houd Kies in de gaten” en wat meer van deze prietpraat.
   Ik heb werkelijk geen idee om hoeveel gedupeerden het in Nederland gaat, maar heb het wel bij Vara onder de aandacht gebracht, wellicht helpt het om ze voor geheel NL te kakken te zetten.
   Zo ga je toch niet om met je gebruikers?

 4. Laurie zegt

  Hallo allemaal,

  Inderdaad de update is geen succes.
  Baal verschrikkelijk dat het Blue tooth toetsenbord en pedaal werken niet meer.
  Helaas nog steeds geen oplossing.

 5. Jan Legué zegt

  Na allerlei Fora gelezen te hebben omtrent het niet meer werken van bluetooth devices na de Android 5.02 up-date op mijn Samsung Note Pro SM900 is er kennelijk geen weg meer terug. Het is dus wachten op een patch van Samsung of Google.
  Men moet de Logitech community maar eens lezen. Hel en verdoemenis wordt er geschreven. Vooral in Amerika.
  Samsung /Google zal hier zeer snel een oplossing voor moeten vinden anders kost het klanten.

 6. Nico zegt

  Automatische update naar Lollipop op mijn Galaxy Note Pro12.2 maar helaas, had ik dat maar niet gedaan.
  Zoals door anderen ook al gemeld werken bluetooth pedalen zoals AirTurn niet meer.
  Zeer vervelend voor een muzikant. En nu maar hopen op een snelle fix voor dit probleem.
  Dit had er nooit door mogen glippen denk ik dan!

 7. Derrick Brouwn zegt

  Ook ik ben de dupe van de Lollipop upgrade. Zowel de Logitech PRO Keyboard Case als de Logitech Keyboard K480 zijn niet meer te gebruiken. Ik werk veel op mijn Samsung Galaxy Note Pro en kan nu weinig. ECHT waardeloos, eigenlijk vind ik dat Google met een vergoeding voor dit leed moet komen.

 8. Jan Hankel zegt

  Weet iemand al of ik mijn Samsung Notepro kan updaten naar 5.0.2?
  Ik heb een tablet met Android 4.4.2 buildnummer KOT49H.P900XXUANI1.
  Dit is een Pools model.

Praat mee