Zakelijk

s2zakelijkheader Zakelijk

Samsung Galaxy S2: de ideale zakelijke smartphone

Er is de laatste maanden al veel geschreven over Samsung’s topmodel smartphone, de Galaxy S2. En dat het een zeer veelzijdig toestel is, is inmiddels ook bekend. Echter is de S2 niet alleen een goed entertainment toestel – het zijn juist de zakelijke mogelijkheden die de Galaxy S2 tot een geduchte concurrent van BlackBerry en Apple maken.

Mogelijkheden

Uiteraard beschikt de Galaxy S2 over alle mogelijkheden die zo belangrijk zijn: email, agenda, videobellen, volledige en veilige sychronisatie met andere systemen. Daarnaast is de S2 de dunste smartphone op dit moment, met een zeer laag gewicht. Het Super AMOLED Plus scherm is zelfs in fel zonlicht prima leesbaar, en is bijna niet te bekrassen door het ultrasterke Gorilla Glass.

 

s2zakelijkencryptie ZakelijkBeveiliging

De Galaxy S2 beschikt over een uitstekende beveiliging op hardware niveau. Het versleutelen van de op  het toestel opgeslagen gegevens gebeurt dus niet door software matige toevoegingen aan het Android besturingssysteem, maar door speciale hardware. Hierdoor kan het toestel een hoge mate van beveiliging garanderen, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid. Dit speciale systeem wordt nog eens aangevuld door het Sybase Afaria Mobile Device Management systeem (al jarenlang marktleider op het gebied van zakelijke Mobile Device Management). Hierdoor kunnen belangrijke zakelijke en persoonlijke gegevens niet alleen veilig worden opgeslagen, maar ook goed beveiligd worden overgezet naar andere computer netwerken – of het nu gaat om berichten, emails, afspraken, of contactgegevens, tot aan gevoelige bedrijfsgevens: de Galaxy S2 biedt een hoog niveau van geïntegreerde soft- en hardware beveiliging.

 

s2zakelijkxchange Zakelijk

Microsoft Exchange

Naast een uitstekende gegevensencryptie en Sybase Afaria, beschikt de Galaxy S2 over een verregaande integratie met Microsoft Exchange. De geimplementeerde Exchange ActiveSync biedt de mogelijkheid om real time belangrijke gegevens uit te wisselen via uw Microsoft Exchange server. Ook is het op deze wijez mogelijk om de zakelijke toestellen binnen uw bedrijf op afstand te managen.

 

s2zakelijkvpn Zakelijk

VPN

Om het pakket zakelijke mogelijkheden van de Samsung Galaxy S2 compleet te maken, biedt het toestel naadloze integratie van VPN verbindingen, om de telefoon waar dan ook direct te kunnen verbinden met het bedrijfsnetwerk. Dankzij AnyConnect van Cisco is het mogelijk om op eenvoudige wijze en toch goed beveiligd toegang te hebben tot belangrijke informatie waar u ook op pad bent.

 

Razendsnel internet

Om al deze connectiviteit in goede banen te leiden beschikt de S2 over een bijzonder snelle mobiele dataverbinding. En hoewel de S2 zelf nog veel sneller zou kunnen, is het toestel in Nederland in staat om snelheden te halen tot minstens 7,2 Mbps download en 1,4 Mbps upload (uiteraard afhankelijk van de gekozen provider).

 

Samsung richt zich met de Galaxy S2 niet alleen op de doorsnee consument. Zij opent juist expliciet de aanval op de zakelijke markt, door het toestel te voorzien een verregaand geïntegreerde connectiviteit in combinatie met een zeer hoog niveau van beveiliging.