Beginnerstip: Samsung Galaxy S3 ‘eenvoudige modus’

Wie net nieuw is in de wereld van smartphones kan last krijgen van het ‘bomen door het bos' effect: je kunt er zoveel mee dat je niet weet waar te beginnen. Sinds Samsung de Galaxy S3 deze week heeft ge-update naar de nieuwe versie van het Android besturingssysteem is er speciaal voor die mensen een mooie nieuwe functie: ‘Startschermmodus', waarmee je kunt kiezen voor een overzichtelijker startscherm – de ‘Eenvoudige modus'.

Om de ‘eenvoudige modus' te activeren raak je de Menu toets aan, en kiest Instellingen in het menu dat dan verschijnt. Ga vervolgens naar Startschermmodus, en selecteer in de rechthoek Eenvoudige modus. Kies nu Toepassen, rechtsonder, en tik op OK. Je Galaxy S3 schakelt nu over naar de eenvoudige modus, waarin je alle belangrijke functies en applicaties overzichtelijk op het startscherm vind, zonder dat je zelf uitgebreid hoeft te zoeken en dingen hoeft in te stellen.

1 – Raak de Menu toets aan

2 – Kies Instellingen

3 – Kies Startschermmodus

4 – Selecteer Eenvoudige modus, en bevestig daarna met OK. Klaar!

Lees de reacties (6)

  • Bij het binnenkomen van de emails gaat er een belletje op mijn galaxy 3 hoe kan ik dat uitzetten?

    • Als je in je email app zit: druk op de Menu toets, kies Instellingen -> Algemene voorkeuren -> Beltoon selecteren. Dan kun je óf een ander geluid kiezen, of gewoon stil. Zorg wel dat je telefoon dan niet op stil staat, anders kun je Beltoon selecteren optie niet kiezen.

  • Maar hoe zet je de startscherm modus weer uit?
    Ik kan alleen kiezen tussen basis en eenvoudige, beide wil ik niet...

    • Dit wil ik ook heel graag weten, want nu moet ik eerst die irritante startschermmodus wegvegen en dan mijn normale veegpatroon maken... Dit doet mijn S3 sinds vandaag ineens.

  • Hallo,
    ik heb een probleem met mijn samsung galaxy s3 mini: hij maakt geluid in de stille modus. WhatsApp betichten komen met geluid binnen en emails ook!! Alleen de beltoon van een inkomende oproep is stil.
    Is dit een instellingskwestie of een fout in de telefoon?