Tip: doe alsof je een PC bent

Ondanks de welbekende snelheid van de Galaxy S2 kom je bij het surfen op internet erg vaak sites tegen die zichzelf in hun mobiele versie tonen. Soms is dit handig – bijvoorbeeld als je niet via een WiFi netwerk surft – en soms kun je, mocht je dit willen, op de site zelf overschakelen naar hun ‘desktop' versie, dwz. de versie die je op je PC zou zien.

Wijzelf vinden in ieder geval dat met een telefoon als de S2 een mobiele versie van een website in feite overbodig is. Dus zou het handig zijn als je de browser zó zou kunnen instellen dat deze doet alsof het geen mobiele Android browser is. Oh, wacht! Dit kan natuurlijk gewoon – maar als je in de instellingen op zoek gaat zul je geen opties vinden om dit in te stellen. En dus moet je in de adresbalk van de browser intypen: ‘about:useragent'. Er verschijnt dan een menuutje waarin je kunt kiezen uit verschillende ‘user agents' – waaronder ‘Desktop'. Als je deze selecteert krijg je alle websites die je bezoekt gewoon in hun volle glorie te zien. En laat de Galaxy S2 nu net helemaal geen moeite hiermee hebben…

Lees de reacties (13)

  • Hallo, ik heb geprobeerd het in de balk te zetten maar ik krijg het niet voor elkaar. kan iemand me het misschien nog eens uitleggen?
    gr dick

    • Gewoon intypen in de adresbalk van de browser, op dezelfde manier als je ook een webadres zou intypen.

  • Mobiele websites zijn gemaakt en geoptimaliseerd voor een betere gebruikerservaring, en een mobiele website is minder zwaar! Dus waarom wil je de desktop variant zien? Ik zeg Mobiele verzie is beter op een mobiele telefoon of smartphone! Ik als Webdeveloper vind dat toch echt "NOT DONE"!

  • als ik desktop indruk en enter is prima maar als ik later weer kijk staat hij weer op custom. ik heb het idee dat hij gelijk weer terugspringt op custom. is hier iemand die dat ook heeft?

    • Dit probleem heb ik ook. Na herstarten van de browser staat de instelling weer op default, oftewel: Custom

1 2