Tip: automatische schermhelderheid op je Samsung Galaxy S3 zelf bijregelen

De helderheid van het beeldscherm van je Samsung Galaxy S3 kun je óf handmatig regelen, óf op automatisch zetten. Maar wist je dat je ook de automatische regeling nog handmatig naar eigen smaak kunt bijschaven?

Ook als je de automatische helderheidsregeling hebt ingeschakeld op je Galaxy S3, blijft de schuifbalk actief. Je kunt hiermee dus een soort ‘persoonlijke afwijking instellen – tenslotte vind niet iedereen dezelfde schermhelderheid prettig. Het toestel zal dan de helderheid nog steeds vanzelf instellen aan de hand van de hoeveelheid licht op de plaats waar je je bevindt – maar dan juist een beetje helderder, of juist minder helder, afhankelijk van wat je handmatig hebt ingesteld met de schuifbalk.

Al met al is dit een feature waar je makkelijk overheen kijkt, maar die de automatische schermhelderheid van de Galaxy S3 nét even wat prettiger kan maken.

Lees de reacties (16)

  • Ik dacht al, hoe kan het zijn dat wanneer hij op automatisch staat je het toch nog kan regelen. Ik kwam er toen achter dat dit een soort "fine tuning" was van de automatische regeling. Mooi extratje.

  • Het rare is dat ik die schuifbalk had in mijn meldingen sherm.. en nu is die schuifbalk ineens verdwenen..
    Heb hem op automatisch wijzigen gezet en die balk is verdwenen in me meldingen scherm (waar je wifi en gps en dergelijke staat)....

    Kan iemand me helpen? Wil graag die balk terughebben..

    • Kijk bij Menu -> Instellingen -> Display -> Meldingenvenster. Daar kun je bij 'Helderheid aanassen' dat balkje aan of uit zetten...

      • Mijn schuifbalk is ook ineens verdwenen.
        Heb de tip van Arthur Dent geprobeerd maar helaas nog geen schuifbalk.
        Iemand nog andere tips??

          • Ik had mijn balk terug toen ik hem aan de lader legde.
            Als je batt. persentage te laag is, gaat de balk weg.

            Flipper

          • Ik had mijn balk terug toen ik hem aan de lader legde.
            Als je batt. persentage te laag is, gaat de balk weg.

            Flipper

  • Ik heb hetzelfde probleem. Volgens mij komt het door een app. Ik heb verschillende geprobeerd maar krijg de schuifbalk niet terug.

    Kan iemand mij helpen ?

  • Ik heb presies het zelfde probleem mijn telefoon is 94% en die helderheids balk is verdewenen.
    pls help

    • het is gelukt ga naar instellingen-apparaat-meldingsvenster-helderheid aanpassen aanvinken.
      android: .4.2.2

  • Bij mij is hij aangevinkt onder instellingen maar nog steeds geen helderheidsbalk. Ik weet dat je de helderheid kunt instellen via internetinstellingen maar het blijft irritant dat ie uit het meldingenvenster is verdwenen.

    Het lijkt op een bug.

    Heeft iemand een oplossing?

1 2