Tegra 2 games op de Galaxy S2

Zoals bekend heeft Samsung de Galaxy S2 in Nederland uitgerust met haar eigen Exynos SOC, en niet met NVIDIA's Tegra 2, zoals ze misschien wel gaat doen in andere landen. Echter, voor deze laatste zijn er eigenlijk al een aantal interessante applicates (bijvoorbeeld NVIDIA Tegra Zone) en spellen te vinden. En hoewel ze eigenlijk dus niet voor de S2 bedoeld zijn, zou het natuurlijk wel tof zijn als je deze hier dus ook gewoon zou kunnen installeren.

En uiteraard kan dit ook (anders hadden wij dit bericht niet gepost), en wel door middel van een applicatie genaamd Chainfire3D. Als je een beetje handig bent (het toestel moet geroot zijn) kun je met deze toepassing allerlei verschillende plugins installeren, die verschillende chipsets emuleren – NVIDIA's Tegra 2 maar ook een Qualcomm chipset behoren tot de mogelijkheden. Wie de Pro versie van Chainfire3D installeert kan ook nog eens per applicatie of game aangeven welke chip er geëmuleerd moet worden.

Om alles niet te moeilijk te maken wordt alles uitgelegd in het onderstaande filmpje.

(met dank aan ThijsKoot@Twitter)

Lees de reacties (8)

  • Chainfire3D vereist ROOT acces. Weet nog niet of ik dat al wil gaan proberen. Jammer

    • Woeps, had ik er bij moeten vermelden in het artikel - bedankt voor de opmerking :)

  • Prachtig apparaatje, dit toestel. Precies wat ik er van verwachte, een state of the art technisch en mooi model. Maar: mijn hemel, wat je er allemaal mee kan. Ik bedoel, echt heel technisch ben ik niet, waarschijnlijk beter dan de gemiddelde Nederlander. Maar 'rooten' wat dan dan ook is, en wat dan ook de garanties laat vallen, dat is voor mij toch echt een brug te ver. Ik stond al even te kijken toen ik las over 'KIES' van Samsung. Daar was ik nog niet achter gekomen. Dus ondanks dat ik niet overal in meekom, in ieder geval, Thenks Arthur, voor afgelopen maanden elke x de site vernieuwen, was relaxt en ik hoop er nog een hoop van te leren en zo meer van de SGS2 te ontdekken.

  • Het zou leuk zijn als er een emulator of iets komt waar je geen root voor hoeft te hebben. Ik zou heel graag pinball hd willen hebben. Echt een top spel op de ipad

  • mijne heeft me vandaag erg teluergesteld :(.
    hij is 3 keer vastgelopen toen ik een youtube filmpje bekeek

  • Leuk, in de mijne zit nu al een krasje!
    hij is klein maar hij zit er wel, links onderin het scherm.
    Ik was juist heel erg voorzichtig. Niet bij mijn sleutels, niet met mn nagels op het scherm.
    Zo sterk is dat gorilla glas dus ook niet :s

1 2