Samsung Galaxy zomer tip: schermhelderheid verhogen als je video kijkt

Aah, zomer. Zon, fel licht, en dus slecht video kijken op je telefoon? Nee, dat hoeft niet. Tenminste, niet als je een Samsung Galaxy S22, Galaxy S21, S20, of S10 hebt – of een Note, of foldable. Op deze Samsung telefoons kun je namelijk juist video's extra helder laten afspelen, zodat je ze zelfs op het strand kunt kijken.

Galaxy S22, S21, S20 tip: video's extra helder afspelen

Kijk, op zich is de tijd al lang voorbij dat smartphone schermen in direct zonlicht compleet onleesbaar waren. Grotere accu's, AMOLED-schermen, en beterr ontwikkelde apps zorgen ervoor dat je meestal wel kunt lezen wat je wilt lezen. Maar video's kijken kan wel degelijk een uitdaging zijn als je in een fel verlichte omgeving bent.

Een tijdje geleden al legden we uit hoe je ervoor zorgt dat de Galaxy S22 de beloofde hoge schermhelderheid ook daadwerkelijk toont. En vandaag belichten – ja ja ha ha – we een tip waar je ook op de Galaxy S21, S20, en de Z-serie iets aan hebt als je video wilt kijken.

Onder de Geavanceerde functies – te vinden in de Instellingen – vind je redelijk onderaan namelijk de optie Helderheid video. Tik daarop, en schakel van Normaal naar de Helder stand. Jouw telefoon zal nu de weergave van video's zodanig optimaliseren dat het gehele beeld beter zichtbaar wordt. Video's worden niet alleen feller vertoond, maar kleuren worden ook levendiger.

Als je eenmaal de optie Helder hebt geselecteerd kun je ook nog per app aangeven of de video daarvan geoptimaliseerd dient te worden.

Bedenk wel dat een helder scherm met fellere kleuren ook meer energie verbruikt. Hou er dus rekening mee dat het gebruik van deze modus ten koste gaat van het uithoudingsvermogen van je batterij. Ga dus niet op het strand alle seizoenen van Friends liggen kijken zonder een powerbank in je tas te stoppen.

Op welke toestellen?

Zoals je al doorhad, is de Helderheid video optie niet op alle Samsung telefoons aanwezig. Je vindt de functie op telefoons in de Galaxy S22, S21, S20, en S10-series (minus de Galaxy S21 FE en S20 FE, gek genoeg), op de Note 20 en Note 10, én op foldables in de Galaxy Z-serie. Bovendien is hij ook aanwezig op de Galaxy Tab S8 en Tab S7 tablets.

Lees de reacties (2)

  • Leuke functie echter doet het weinig tot niks, gebruik momenteel aanpasbare helderheid op mijn S21+
    Vaak als ik buiten ben springt deze helderheid al in de oranjebalk (max).
    En dan krijg je het probleem als je langere video's bekijkt of spelletjes speelt dat je scherm of telefoon te warm wordt en vliegt de helderheid hard achteruit en terug in het blauw. Zelfs door aanpasbare helderheid uit te zetten krijg je de helderheid balk niet meer op maximaal, de telefoon is vermoedelijk gewoon te heet. Of zijn hier ook weer manieren voor?

  • Zit hier in een zonnig land. Maar zie geen moer op mijn s21 scherm welke instelling ik ook gebruik. Waardeloos.