Samsung Galaxy tip: zelf je eigen emoji’s maken

Als jouw Samsung telefoon al op Android 12 draait, dan heeft je toetsenbord een nieuwe feature: Uw eigen emoji's maken. Hiermee maak je natuurlijk geen compleet nieuwe emoji's, maar je kunt wel toffe GIFs maken die je direct kunt versturen.

Samsung Galaxy tip: je eigen emoji's maken

Samsung heeft een lange, eigenzinnige geschiedenis met emoji's op verschillende telefoons. Jaren geleden werden met veel bombarie AR Emoji gelanceerd. Die vind je tegenwoordig in aangepaste vorm nog steeds op veel Galaxy telefoons – als je in de Camera-app via Meer naar AR-zone gaat. Maar echt grootschalig aangeslagen zijn deze AR Emoji uiteindelijk niet.

De ‘klassieke' emoji's blijken veel makkelijker en toegankelijker in het dagelijkse (Whatsapp-)gebruik. En dus voegde Samsung in One UI 4 – de interface die je met de Android 12 upgrade kreeg (of krijgt) – een nieuwe feature toe. Op het toetsenbord vind je onder het emoji-icoontje de nieuwe optie Uw eigen emoji's maken.

Je kunt daar zelf combinaties van emoji's samenstellen, animaties kiezen, en het resultaat als GIFje direct verzenden naar je contacten. Het werkt allemaal vrij eenvoudig. Kies op je toetsenbord het emoji-icoontje, tik op Proberen onder Uw eigen emoji's maken, en je kunt direct aan de slag. Kies een of twee emoji's, of tik op Meer stickers ophalen om nog veel meer keuze te hebben.

Vervolgens kies je Volgende, om te kiezen op welke manier de gekozen emoji's geanimeerd worden. Er zijn 17 verschillende animaties op dit moment, variërend van simpel afwisselen, tot stuiterende en rondvliegende varianten. Als je hier tevreden bent met het resultaat, tik je op Verzenden. Daarmee wordt dan de GIF-animatie gemaakt die je direct kunt versturen. De volgende keer dat je een emoji kiest op je toetsenbord, kun je direct de eerder gemaakte animaties selecteren.

Op welke telefoons beschikbaar?

Zoals we al aanstipten, is Uw eigen emoji's maken beschikbaar op Samsung telefoons met Android 12. Inmiddels zijn dat er al heel wat: van de Galaxy S21, Galaxy S20, en S10, tot de Galaxy A52 en Galaxy A52s. Check ons overzicht van Samsung telefoons die Android 12 krijgen, om te zien of jouw toestel ook nog aan de beurt gaat komen.

Meer tips!

Heb jij de upgrade al, en kun je dus de nieuwe One UI 4 functies gebruiken? Check dan ook andere nieuwe features, zoals Kleurenpalet, de nieuwe privacy-opties, of de nieuwe modus voor het Always On Display – of bekijk alle berichtgeving over de vernieuwingen in One UI 4.

Als jij de upgrade later dit (voor)jaar krijgt, check dan in de tussentijd onze tips voor een goede voorbereiding en installatie van Android 12 op jouw Galaxy. Je bent dan alvast goed voorbereid op de grote update.

Lees de reacties (2)