Tip: tekst ‘swypen’ op je Samsung Galaxy S3

In tegenstelling tot wat wij onlangs nog adviseerden in onze Galaxy S3 Q&A, beschikt de Samsung Galaxy S3 wel degelijk oveer Swype. Alleen: het heet geen Swype meer, maar maakt nu gewoon deel uit van het standaard Samsung toetsenbord.

Om toch je teksten te kunnen ‘swypen', tik je op het tandwieletje linksonder naast de spatiebalk op het toestenbord. Je komt dan in de instellingen terecht. Vink daar ‘Doorlopende tekstinvoer' aan, en je kunt in de meeste tekstinvoer velden ‘swypen'.

Het is dus alleen de naam Swype die niet meer voorkomt op het toestel – waardoor al gauw de indruk ontstaat dat Samsung op de Galaxy S3 voor het eerst géén Swype heeft meegeleverd. Gelukkig blijkt dit gewoon niet het geval!

Lees de reacties (12)

  • Gelukkig maar. Ik gebruik het altijd op mijn SII. En zou echt een gemis zijn op mijn bestelde SIII. Aan de andere kant.....er zijn genoeg apps die hetzelfde doen.

  • Ach ja, het is maar waar je waarde aan hecht.... je scherm blijft er ook niet bepaald schoon van.

  • Vind het toch wel jammer dat je niet zo´n bijbel aan een boek meekrijgt met de SGS S3 met alle functies etc erop.

  • Het werkt wel iets anders dan swype. Dat vind ik persoonlijk wel jammer, maar dit werkt ook wel. Bijvoorbeeld een groot verschil is dat wanneer er nu een woord staat en je komt erachter dat je er iets anders wilde neerzetten, dan kan je niet meer dubbelklikken op het woord en dat je hem op die manier alsnog kan veranderen. Dus je moet het woord weghalen en je woord opnieuw invoeren. Je moet dus nog wat beter opletten wat er komt te staan. Ik ben er in ieder geval nog niet achter gekomen dat het eventueel ook op een andere manier zou kunnen.

      • Ik probeer Swype te installeren maar krijg een zogenaamde 'parseerfout': "Er is een probleem opgetreden bij het parseren van het pakket."
        Enig idee waar dit aan zou kunnen liggen? Ik heb 'downloaden van onbekende bronnen toestaan' al aanstaan en AVG tijdelijk uitgezet, maar zonder resultaat.

          • Ik had nog even wat rond gekeken op forums.. waarschijnlijk ondersteunt deze androidversie, swype niet of andersom.. maar ik zal het zo nu en dan nog eens proberen :)

1 2