Samsung Galaxy Note 2 Tips

Inmiddels is de eerste golf Samsung Galaxy Note 2's gearriveerd bij een groep gelukkige nieuwe eigenaren. En hoewel de eerste indruk ernstig goed is, is het toch leuk om gelijk met wat fijne tips aan de slag te gaan.

 

Foto editor

Natuurlijk is de Galaxy Note 2 bij uitstek geschikt om jezelf creatief bezig te houden. Het is dus een ware aanrader om Samsung's uitgebreide foto editor te installeren, die te vinden is in Samsung Apps – je moet wel een Samsung account hebben of aanmaken (je kunt hier prima je Google account voor gebruiken). Je vindt Samsung Apps tussen de standaard geïnstalleerde applicaties – en de foto editor in Samsung Apps even te zoeken naar ‘photo editor' (of HIER).

 

Weg met de Google zoekbalk

Standaard vind je op je homescreen de Google zoekbalk – onvermijdelijk in het Android besturingssysteem. Maar laten we eerlijk zijn: zoveel ruimte voor een functie die je op talloze andere manieren bijna net zo snel kunt oproepen. Door de zoekbalk langer aan te raken kun je hem verplaatsen – naar de prullenbak, eventueel. Wil je alsnog bliksemsnel zoeken in Google, raak dan de Menu toets iets langer aan, of roep het multi-task menu op (Home knop ingedrukt houden). Je vindt daar dan onderin een Google ikoontje, waarmee je direct… nouja, je raadt het al. Het voordeel van dit alles: meer ruimte voor apps en widgets op je homescreen.

 

Pas je toetsenbord aan (+Swype)

Hier schreven we een tijdje geleden al over, en op de Galaxy Note 2 kán het fijn zijn om gewoon met één hand te typen. Met je toetsenbord op het scherm kun je naar instellingen gaan (met het 'tandwiel' ikoontje rechtsonderin). Daar vind je de optie ‘Bediening met één hand'. Je krijgt nu een toetsenbord dat beter bereikbaar als je met één hand wilt typen (en een pijltje links van het toetsenbord om over te schakelen op een linkshandige layout). En als je  nu toch in dit menu zit: vink ‘Doorlopende invoer' aan om de befaamde ‘Swype' invoer te activeren.

 

Air View

Wie veel met zijn S Pen aan het experimenteren is geslagen heeft deze functie vast al ontdekt. Er is dan ook al een hoop over geschreven – en terecht. Vaak kun je de S Pen net boven het scherm houden om een preview te krijgen van hetgeen zich onder de net-niet-het-scherm-rakende-S-Pen-punt bevindt: de inhoud van een foto gallerij, een email bericht, etc. Het is even wennen, maar uiteindelijk is dit een erg handige feature.

De bovenstaande tips komen uit de onderstaande video (met dank aan Recombu). Heb je zelf ook een goeie tip? Laat het hieronder weten!

Samsung Galaxy Note 2 aanbiedingen:

SamsungGalaxy S2 Plus GT-I9105
Beeldscherm4,3 inch Super Amoled Plus
800 x 480 pixels
217 pixels per inch
ProcessorBroadcom BC28155
Dual core Soc @ 1,2 GHz
Broadcom Videocore IV GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 8 megapixel, met autofocus, 1080p video opname
Voor: 2 megapixel
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop
VerbindingenHSDPA, WiFi, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, HDMI/MHL, microUSB
Batterij1650 mAh
Afmetingen
Gewicht
125 x 66 x 8,9 millimeter
121 gram
FeaturesFM Radio, GPS/Glonass
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz UX
ApplicatiesEmail, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.
SamsungGalaxy S2 Plus GT-I9105
[table “13” not found /]
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190

Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Lees de reacties (18)

    • Lijkt me een fout - er komt wel een 4G/LTE versie van de Note 2, maar niet in ons land - bij gebrek aan uitgebreid 4G/LTE netwerk. Wel in Duitsland, maar voorzover wij weten komt deze daar ook pas wat later...

  • Wat een waaaaaanzinnig ding. Je kunt er geen koffie mee zetten maar verder kan de note2 alles.
    Fantasties. Welk schaap praat er nu nog over een iphone5

  • Hallo allemaal!

    Eerder al op bezoek geweest hier, maar nu met een gloedje nieuwe Note 2 in handen! Geweldig toestel, ik ben er behoorlijk van onder de indruk... Het ding is zoveel beter en Slimmer dan de generatie smartphones hiervoor, en dan heb ik het over slechts een jaar geleden. Een knappe prestatie!

    Een vraagje: hoe kan ik apps verplaatsen naar de SD kaart? Apps als Move 2SD kunnen blijkbaar niet uit de voeten met de S3 en Note 2. Misschien vanwege de benaming 'ExtSd' ipv het gebruikelijke pad?

    Ik hoor graag als iemand het weet!

  • Is 4G nu wel of niet beschikbaar op de huidige Note2 ?
    In de ene winkel staat bij de specs 4G en in de andere winkel enkel 3G.
    Hoe kan je nu zien of je eventueel een 4G of een 3G toestel koopt?
    Toch belangrijk daar de Belgische provider Proximus vandaag gestart is met 4G in de grootste Belgische steden aan dezelfde prijs van de bestaande formules.

    • Op de 'gewone' Note 2 zit geen 4G - deze heeft productnaam GT-N7100. De 4G/LTE versie heeft productnaam GT-N7105. Dat kun je dus checken in de winkel...

      • bedankt voor de informatie !!!
        Is deze GT-N7105 reeds verkrijgbaar in de Benelux of omliggende landen?
        Of staat deze gepland voor binnenkort?

        • Hij komt in ieder geval binnenkort in Duitsland, maar ik schat de kans laag dat hij naar Nederland komt - over België durf ik eerlijk gezegd al helemaal niks te zeggen :)

  • Hallo, wie zou mij kunnen vertellen hoe ik mijn Samsung Galaxy Note 2 GT-N7100 kan instellen voor mobiel internetten. Wifi doet ie wel maar niet buiten Wifi om.... Alvast bedankt. Vr, Groet René..........

1 2