Nederlandstalige spraakinvoer op de Galaxy S2

Zoals bekend beschikt de Samsung Galaxy S2 over allerlei spraakgestuurde functies, en invoermogelijkheden – bijvoorbeeld voor SMS. Echter, zodra je probeert dit in het Nederlands te doen, ontstaan de problemen. Grappig genoeg blijkt dat dit met name aan het bekende Swype toestenbord ligt – en Nederlandse invoer van SMS berichten wel degelijk mogelijk is.

Invoer- opties

Om van deze mogelijkheid gebruik te kunnen maken moet je wel eerst het Swype toestenbord inruilen voor het ‘standaard' Samsung toetsenbord. Druk hiervoor, als je het Swype toestenbord in beeld hebt, op de toets helemaal linksonder (op de invoer-opties-toest, zie afbeelding). Je kunt dan kiezen voor het gewone Samsung toetsenbord. Als je vervolgens het microfoon symbool aanraakt, kun je gewoon in het Nederlands je gesproken berichten invoeren. Werkt het perfect? Nee. Is het leuk? Ja!

(met dank aan het AndroidWorld forum)

Lees de reacties (14)

  • is wel leuk dat je je toetsenbord kan veranderen maar ik wil weer terug hoe doen we dit????

    • Bij het Samsung toetsenbord zit dat instellingen-knopje opeens rechts. Ingedrukt houden en weer kiezen voor swype. ;)

  • @ Rob

    Instellingen - Taan en Toetsenbord - Invoermethode selecteren.

    Viola! ^^

  • Maar om iets op Google op te zoeken, daarvoor werkt het zo goed als perfect. Ik durf iedere wedstrijd met elke telefoon aan als ik voice-search gebruik. Alleen - heb je dát weer - met Engelse woorden kan hij niet omgaan. En toen ik van de week "tweedehands 2CV" zocht (uitgesproken als deusjevoo - dat was een populaire auto, lieve kinderen) ging het pas goed toen ik "tweedehands twee cee vee" zei.
    Maar toen was het ook meteen raak.

  • Beste dirk,

    Deusjevoo is ook geen Engels hoor dat is Frans.

    Maar je kunt ook niet verwachten dat de spraakherkenningssoftware uit een Nederlandse zin opeens een woord uit een compleet andere taal kan herkennen.

    Zelfs mensen hebben hier moeite mee, laat staan een stukje software.
    Dat het, zoals je zelf, schreef nagenoeg perfect gaat in het Nederlands is al heel knap.

    Elke spraakherkenningssoftware, hoe goed ook, heeft moeite met een mix verschillende talen.

  • Hallo mede galaxy s2 eigenaren/fans.
    Ik heb jullie hulp hard nodig! Ik gebruik de Nederlandse spraak invoer nu al ruim 1 maand en het bevalt prima en alles werkt gewoon perfect.
    Sinds kort is het microfoontje opeens verdwenen. Hij staat dus op de samung toestenbord, maar het microfoontje is gewoon weg waardoor ik de spraakoptie niet meer kan gebruiken.
    Alles ziet er nog verder hetzelfde uit alleen is de spatie-knop langer terwijl het microfoontje eigenlijk ernaast zichtbaar hoort te zijn.
    Please help! Ik maakte er regelmatig gebruik van omdat het ontzettend handig is. I mis it. Snik snik!

    Hoor het graag.

    • Ik heb dat ook een keer gehad. Ga naar de instellingen en zopek waar je een vinkje (= AAN) kan zetten. Ik weet het nu ook even niet, maar wie zoekt die vindt het.

1 2 3