Tip: installeer In-Traffic Reply gratis op je Galaxy S8 voor meer verkeersveiligheid

Samsung gaat serieus werk maken van haar In-Traffic Reply applicatie, waarmee je veilig op berichten kunt antwoorden als je in de auto zit. De app komt gratis naar iedere Galaxy S8 en S8 Plus, en andere Galaxy toestellen.

samsung-in-traffic-reply-app-1024x578 Tip: installeer In-Traffic Reply gratis op je Galaxy S8 voor meer verkeersveiligheid

Enige tijd terug lanceerde Samsung de app In-Traffic Reply. Deze app reageert automatisch op berichten en oproepen, als jij in het verkeer zit. Je kunt kiezen voor standaardberichten, of je eigen reacties instellen. Andere binnenkomende meldingen worden tijdelijk opgevangen, zodat je niet wordt afgeleid.

Vanaf nu op de Galaxy S8, later andere

Vanaf nu zal Samsung de app standaard voorinstalleren op al haar smartphones. Wie vanaf nu onder meer een Galaxy S8 koopt, hoeft ‘m dus niet meer zelf uit de Play Store te downloaden. Tevens krijgt iedereen die al een S8 of S8 Plus heeft binnenkort een automatische melding, met de vraag of je de app wilt installeren. Niet schrikken, dus, als je binnenkort deze melding op ziet duiken.

Uiteraard is verkeersveiligheid niet alleen gewenst voor Galaxy S8-gebruik(st)ers. Ook op andere toestellen – Samsung noemt zelf  de S7, A- en J-serie – zal de app binnenkort worden aangeboden.

Al met al een tof initiatief. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer een derde van de verkeersdeelnemers in ons land niet van zijn of haar smartphone af kan blijven – ook al weet iedereen wel dat het veel beter is voor de verkeersveiligheid. Met de In-Traffic Reply app neemt je Galaxy je straks de beslissing geheel uit handen. Nouja, mits je ‘m installeert, natuurlijk. De app is nu al gratis te vinden in de Play Store HIER.

Update serviceprovider

Inmiddels arriveert de In-Traffic Reply app daadwerkelijk op verschillende toestellen. Wie de melding ‘Update serviceprovider’ krijgt, en deze update uitvoert heeft daarna de applicatie. Mits je ‘m niet al eerder had geïnstalleerd.

galaxy-s8-update-serviceprovider-1024x369 Tip: installeer In-Traffic Reply gratis op je Galaxy S8 voor meer verkeersveiligheid

In-Traffic Reply verwijderen

Overigens: wie later In-Traffic Reply verwijderen wil, kan dit eenvoudig doen. Wie ‘m zelf via de Play Store geïnstalleerd heeft, kan dit natuurlijk daar doen. Anders kun je ‘m verwijderen als je via de Instellingen naar de optie Apps gaat. Zoek in die lijst vervolgens de In-Traffic Reply app, en kies Verwijderen. Dan ben je ook weer zo van de app af.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

 1. hansz zegt

  Dus 2/3 wordt weer eens gestraft omdat 1/3 zich niet weet te beheersen en Samsung bepaald wel weer even wat goed voor ons is. Wat denken ze zich wel niet te kunnen permitteren daar bij Samsung? Ik heb dus BK Disabler geïnstalleerd waarmee je deze verplichte onzin kan uitschakelen en je ook geen meldingen meer krijgt over apps waarvan Samsung vindt dat wij die moeten gebruiken.

 2. Scoop zegt

  Op zich leuke en handige app maar hij werkt helaas alleen met GPS. En daardoor loopt hij achter. Bij het instappen in de auto duurt het even voordat hij werkt en als je uit stapt duurt het soms 15 minuten voordat hij het in de gaten heeft.

  Waarom niet een optie o.b.v. Bluetooth verbinding met een bepaald apparaat. Als de telefoon verbinding heeft met de carkit gewoon de meldingen uit.

  Bijkomend nadeel is dat als je bij iemand anders in de auto zit hij ook denkt dat je zelf aan het rijden bent. Met een Bluetooth functie zou dat al beter zijn.

  Om deze reden heb ik hem er weer afgehaald. Het idee is leuk maar werkt niet optimaal.

Praat mee