Samsung Galaxy S9 camera tip: Frozen AR Emoji

Het moment waarop menig Frozen-fan heeft zitten wachten is daar. Samsung heeft de Frozen AR Emoji voor de Galaxy S9 en S9 Plus uitgebracht. Net op tijd voor de heersende hittegolf.

Met de AR Emoji functie heeft Samsung een geinige gimmick gelanceerd, waarmee menigeen zich al uren zoet heeft weten te houden. Oké, veel meer dan een gimmick is het niet, maar wie kinderen heeft weet vooral de Disney AR Emoji wel op waarde te schatten.  Vanaf vandaag is weer een nieuwe set verkrijgbaar: de Frozen AR Emoji.

Frozen AR Emoji op  je Galaxy S9

Als je op je Galaxy S9 (Plus) de camera opent, en naar de AR Emoji stand gaat, kun je op het ‘plusje' tikken en naar Galaxy Apps gaan. Daar vind je nu de nieuwe Frozen emoji voor nop. Tik op Downloaden, wacht even, en klaar is Klara. Je kunt in de AR Emoji stand nu kiezen voor de Frozen karakters Elsa, Anna, Olaf en Kristoff.

Uiteraard zijn de Frozen emoji niet de enige AR Emoji uit de Disney stal. Eerder al kwamen onder andere al AR Emoji uit van Mickey Mouse & Friends, Donald Duck en  The Incredibles. Met andere woorden: uren gimmicky plezier gegarandeerd.

Betere AR Emoji

Overigens rolt Samsung met de beveiligingsupdate van juli ook verbeterde AR Emoji uit. Met die update wordt de gezichtstracking van de functie flink verbeterd, waardoor belangrijke features veel beter en realistischer omgezet kunnen worden. Echter, ondanks het feit dat deze update voor de Galaxy S9 in veel landen al beschikbaar is, moeten we in Nederland nog afwachten. Augustus staat dan wel voor de deur, maar de Galaxy S9 update van juli laat hier om onduidelijke redenen nog op zich wachten. Gelukkig is die update niet nodig om de Frozen emoji te installeren – die doen het tenslotte nu ook al.