Tip: Galaxy S8 lag oplossen? Update de TouchWiz Home launcher (+meer)

Een nieuwe update van de TouchWiz Home launcher belooft Galaxy S8 ‘lag’ – haperingen in de interface – te verhelpen. Althans, bij sommige handelingen. Als de update niet vanzelf uitgevoerd wordt, doet dit dan handmatig.

galaxy-s8-lag-oplossen-sneller-maken-1024x682 Tip: Galaxy S8 lag oplossen? Update de TouchWiz Home launcher (+meer)

In de nieuwste versie van Samsung’s eigen Experience interface is standaard geen knop meer om te wisselen tussen startscherm en apps-overzicht. In plaats daarvan, wissel je tussen beide schermen door op en neer te vegen. Hoewel onze Galaxy S8 hier gewoon vlot draait, verloopt dit wisselen niet op ieder toestel even soepel. Een update van de launcher app moet dit verhelpen.

Galaxy S8 lag oplossen

Je vindt deze app – genaamd TouchWiz Home – gewoon in de Play Store (HIER), mits je een Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus hebt, uiteraard. Als updates niet automatisch worden uitgevoerd, dan is het dus raadzaam dit even handmatig te doen. Wil je dit soort update in de toekomst vanzelf laten uitvoeren? Schakel dan in de Play Store automatische updates in. Tik linksboven op de drie streepjes, kies Instellingen, gevolgd door Apps automatisch updaten. Selecteer nu bijvoorkeur de optie Apps alleen via wifi automatisch updaten. Je zorgt er zo voor dat je je databundel niet verstookt aan updates van applicaties.

galaxy-s8-lag-oplossing-touchwiz-update Tip: Galaxy S8 lag oplossen? Update de TouchWiz Home launcher (+meer)

Naast de lag, zorgt deze update er ook voor dat de tekst onder icoontjes ook op een lichte achtergrond beter te lezen is. Wie graag mooie, heldere achtergrondafbeeldingen gebruikt plukt daar dus de vruchten van.

Galaxy S8 optimaliseren

Andere eenvoudige manieren om vertraging tegen te gaan, zijn onder meer het opschonen van je Galaxy S8. Ga hiervoor via Instellingen naar Apparaatonderhoud, en tik op Nu optimaliseren. Doe dit niet al te vaak. Het herstarten van afgesloten applicaties kost uiteindelijk ook energie. Dit is niet erg als je het, pakweg, een keer per week doet. Maar ga je toestel niet meermaal daags optimaliseren.

Ook kun je instellen dat je Galaxy S8 (Plus) op vaste tijden een keertje opnieuw opstart. Het af en toe resetten van je toestel kan ook helpen de prestaties te optimaliseren. Je vindt deze feature via Instellingen onder het kopje Algemeen beheer. Kies onderaan de lijst Resetten, en tik op Autom. opnieuw starten. Schakel de functie in met de ‘schakelaar’, en kies op welke dag en op welk tijdstip je telefoon vanzelf rest.

(o.a. via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee