De Samsung Galaxy S3 uitgelegd: bestanden overzetten

De ‘die-hard' Android smartphone gebruiker weet inmiddels wel zijn weg te vinden als het aankomt op het overzetten van bestanden van en naar je telefoon. Maar als een Samsung Galaxy S3 je eerste (Android) smartphone is, is het misschien handig om te weten dat er nogal wat manieren zijn om dit voorelkaar te krijgen.

 

USB Kabel

Misschien wel de simpelste manier is met een USB kabel, zoals deze ook bij het toestel geleverd wordt. Plug de kleine aansluiting onderin je Galaxy S3, en de grote aansluiting in een USB poort op je PC of laptop, en wacht tot je computer vraagt wat je wilt doen. Kies dan ‘Apparaat openen en bestanden weergeven'.

Op deze manier werkt je S3 in feite gewoon als USB stick: je kunt nu door de bestanden en de mappen op het toestel bladeren zoals je ook door de bestanden en mappen op de computer bladert. En dus kun je op deze manier simpel bestanden vanaf je Galaxy S3 naar je computer kopiëren, en vice versa.

 

Kies Air

Via de applicatie Kies Air kun je de bestanden en mappen van je Galaxy S3 bekijken via je browser op je computer. Je hebt hiervoor geen kabel nodig, maar wel een WiFi netwerk waar zowel je toestel als je computer mee verbonden zijn. Kies Air is niet standaard op iedere Galaxy S3 geïnstalleerd. Je kunt deze vinden in de Play Store, of in Samsung's eigen app store, Samsung Apps – beide zijn wel standaard aanwezig op een gloednieuwe S3.

Nadat je Kies Air hebt gestart, tik je rechtsonder op ‘Start'. Op het scherm van je toestel zie je nu de URL die je in de adresbalk van je browser op je PC moet ingeven.  Nadat je dit hebt gedaan, verschijnt er op het scherm van je Galaxy S3 de vraag of je jouw computer toegang wilt geven tot het toestel. Tik op ‘Toestaan', en in je browser opent het overzichtscherm van Kies Air. Hier zie je de inhoud van je S3 verspreid over verschillende kleine venstertjes: foto's, video's, muziek, berichten, etc. Je kunt nu dus door al je bestanden browsen, en op ‘downloaden' klikken als je een specifiek bestand – foto, video, etc. – naar je computer wilt overzetten. Ook beschikken sommige vensters – bijvoorbeeld ‘Muziek' – over een upload optie. Hierna kun je de bestanden op je computer selecteren die je naar het toestel wilt overzetten.

Een aardige, zij het Engelstalige, uitleg over Kies Air biedt het onderstaande filmpje:

AirDroid (en dergelijke)

Kies Air is absoluut niet de enige applicatie waarmee je draadloos een verbinding kunt maken tussen je Galaxy S3 en je computer. Er zijn legio soortgelijke apps, en sommigen daarvan zijn wat overzichtelijker dan Kies Air. Denk hierbij aan het populaire AirDroid (of één van de vele soortgelijke apps die in de Play Store te vinden zijn). AirDroid is wat ons betreft overzichtelijker dan Kies Air, en biedt minstens net zoveel mogelijkheden.

 

Met de bovenstaande methoden heb je in ieder geval een aantal prima manieren om bestanden van en naar je Samsung Galaxy S3 te kopiëren, zodat je al je favoriete muziek op de toestel kunt luisteren, of jouw foto's juist kunt opslaan op je eigen computer. Natuurlijk zijn er nog andere methodes, zoals DropBox. Daarover schrijven we een andere keer in onze ‘Samsung Galaxy S3 uitgelegd' serie.

[table “14” not found /]

 

Samsung Galaxy S3 Aanbiedingen Top 5

SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190

 

Lees de reacties (16)

  • Ik gebruik al jaren een FTP server (zo heet de app zelf ook) op mijn telefoon. Je telefoon hoeft daarvoor helemaal niet ge-root te zijn.
    Geen geklooi met kabeltje.

    • hay.

      Ik ga die app ook maar eens proberen. Ik heb een kabeltje en dropbox geprobeerd maar helaas lukt mij dat niet. thanks voor deze tip.. Ik hoop dat deze app mij kan helpen.

      gr.sil

  • hallo
    ik ben een complete leek wat smartphones en pc betreft, toen ik mijn sgs3 net had kon ik het usb kabeltje aansluiten , en muziek fotos en dokumenten overzetten , dat is inmiddels 6 mnd geleden , en nu sluit ik het usb kabeltje weer aan en probeer wat te kopieren van de pc naar de sgs3 rechtse muisknop / kopieren naar gt19300 dan lijkt het net of hij kopieerd , maar na enkele sec. geeft de pc aan "het apparaat antwoord niet of de verbinding is verbroken '"terwijl het kabeltje er nog inzit en de sgs3 niet op stanby is gevallen
    ik heb kies air ook geprobeerd , maar als ik het nummer in de browser invoer , zegt mijn pc , dat deze pagina niet gevonden kan worden dus dat lukt mij ook niet . wat kan/moet ik doen om muziek e d van mij pc naar mijn sgs3 te kopieeren ( op mijn phone staat "aangesloten als media apparaat en ik kan hem ook veranderen in camera ptp
    ïk heb ook gezocht naar massa opslag ( had ik op internet wat over gelezen ) maar dat vind ik niet op mijn phone dus ook niet onder instellingen / draadloos en netwerk
    ik hoop dat iemand de tijd wilt nemen om mij wegwijs te maken , want ik wil graag die muziek luisteren die ik op mijn pc heb staan en fotos van en naar de pc verplaatsen alvast hartelijk bedankt

    • Hoi Jacqueline,

      Heb jij ondertussen al kunnen uitvinden hoe je je telefoon op massa-opslag kunt zetten?

      Ik hoor graag van je.

      Gr Tim

      • Hoi Tim, ik heb me een breuk gezocht, en gevonden! Het is te simpel voor woorden.

        1. Insert the USB cable in to the slot
        2. Connect it to a computer.
        3. If your device asks you about Storage then well
        4. Otherwise you just touch and swipe the charging symbol in the top right corner of the phone
        5. Now you will find the USB options
        6. Turn on USB Storage.

        Hopelijk heb jij je antwoord allang gevonden. Wellicht is het bruikbaar voor iedereen die hier ook op zoek naar is,

  • Hallo,

    Ik heb vanmiddag mijn nieuwe Samsung Galaxy SIII mini in gebruik genomen, ik had een Galaxy Ace. Alleen ben ik nu al mijn foto's kwijt... Iemand een idee hoe ik ze weer terug kan krijgen? Alvast bedankt!

    • misschien op je google account? of op dropbox, als je ze daar niet op heb gezet, dan denk ik dat je ze niet meer terug krijgt. je kunt het beste gewoon een dropbox account aanmaken, dat heb ik ook gedaan en heb nu al mijn foto's terug op mijn nieuwe mobiel !

      ik hoop dat je hier iets aan heb gehad .

  • het met een kabeltje verzenden van foto's schijnt volgens samsung niet meer te kunnen met windows vista, nadat ik a 80 ct !!!! per minuut gebeld had,

    met kies werkt het al helemaal niet

    ik gebruik de s3 voor het maken van productfoto's in ons magazijn en moet nu wachten tot ik thuis ben om de foto's via wifi of usbkabel over te zetten, want heel gek, thuis werkt het wel, maar in het magazijn niet, beide computers, pc in het magazijn, laptop thuis werken met windows vista

    weet iemand een oplossing ?

    het idee van de ftp-server app, werkt alleen als je wifi aan hebt staan,
    dat is geen optie !!!

    google+ geprobeerd, maar met de supertrage telefoonverbinding in het magazijn al mijn maandelijkse breedbandte al opgebruikt, bedankt telfort. nu geen internet meer op mijn s3, voor 7.50 kunt u bijkopen, ja, ik ben niet gek, wacht wel even tot ik weer een nieuwe maand heb, en googel+ niet meer gebruik dus.

    dropbox geprobeerd, zelfde verhaal, bovendien bevalt dat al helemaal niet, omdat je geen grote hoeveelheid kan downloaden, maar per stuk alles in je computer moet zetten, traag . . .

    al met al zit de samsung helpdesk dus gewoon te liegen, want in het magazijn werkt het niet, en thuis wel,
    volgens de helpdesk "niet lang meer hoor"

    nou, dan koop ik maar een latop met windows 8 of zo, ik dacht het niet, dit moet toch gewoon werken !!!!!

1 2 3