Samsung Galaxy Watch 5 codenaam bevestigt komst ‘Pro’ model

Een serie codenamen die Samsung voor de aankomende Galaxy Watch 5 serie gebruikt, bevestigt het bestaan van een ‘Pro' model. Of deze variant uiteindelijk ook echt zo heet, is daarmee nog niet 100% zeker.

Galaxy Watch 5 Pro codenaam

Stukje bij beetje duikt er meer informatie op over Samsung's aankomende Galaxy Watch 5 serie. Eerder al meldden wij dat de nieuwe horloges een grotere batterij krijgen, in verhouding met de Galaxy Watch 4. Recenter dook het nogal wilde gerucht op dat Samsung bovendien aan een Galaxy Watch 5 Pro zou werken. Maar wilde of niet, nieuwe informatie lijkt dit inderdaad te bevestigen.

Wij kwamen namelijk te weten dat Samsung de Watch 5 serie ontwikkelt onder de codenaam Heart. Daar heb je verder niet zoveel aan, maar tevens zien we de verschillende modellen die deel uitmaken van het project:

  • Heart-S: dit is de kleinere uitvoering (40 of 42 mm) van het nieuwe horloge, met modelnummer SM-R90x
  • Heart-L: de grotere uitvoering (44 of 46 mm), met modelnummer SM-R91x
  • Heart-Pro: het is dus deze codenaam die het eerdere gerucht bevestigt, dat een ‘Pro' variant in de pijpleiding zit. De Heart-Pro heeft modelnummer SM-R92x. De Pro versie lijkt slechts in één uitvoering te bestaan, qua formaat.

Verder kunnen wij bevestigen dat alle drie de modellen ook voor de Europese markt in ontwikkeling zijn. Ook Nederlandse modellen lijken daarbij te horen, maar (tot nu toe) alleen in uitvoeringen met Wi-Fi en Bluetooth connectiviteit – geen 4G.

Overigens: dat de codenaam Heart-Pro is wil nog niet zeggen dat het bijbehorende apparaat straks ook daadwerkelijk Watch 5 Pro is. Tenslotte heten de andere modellen straks ook niet Watch 5 S en Watch 5 L. Onze informatie bevestigt dus vooral dat Samsung zelf de SM-R92x als ‘Pro' bestempelt. Dat maakt ‘m verder niet minder interessant, maar we wilden het subtiele onderscheid toch maar even gemaakt hebben.

Wanneer?

Samsung zal de Galaxy Watch 5 deze zomer lanceren, tegelijk met de Galaxy Buds Pro 2, de Galaxy Z Fold 4 en de Galaxy Z Flip 4. Concreet wil dat zeggen: tijdens een Unpacked evenement begin augustus, en een releasedatum eind augustus. Althans, zo ziet Samsung's releaseschema er al enige jaren uit.

Eerdere berichtgeving (14 maart):

Galaxy Watch 5 krijgt grotere batterij

Via een keuringsinstantie komen we de batterijcapaciteit van Samsung's Galaxy Watch 5 te weten. Althans, van een specifiek model. Maar: deze is groter dan die van hetzelfde model in de Watch 4 serie.

Dát Samsung aan de Galaxy Watch 5 werkt, is al een tijdje duidelijk. Ook duidelijk is, dat er wederom twee verschillende modellen ontwikkeld worden, die beide weer in twee formaten te koop zullen wijn. Het gaat daarbij om de Watch 5 met modelnummer SM-R900 en SM-R910, en de Watch 5 ‘Classic' (als ‘ie zo heet, tenminste) met modelnummers SM-R920 en SM-R930. Eventuele versies met eigen mobiele verbinding eindigen op een ‘5' in plaats van een ‘0'.

Van de kleine basisvariant – de SM-R900 – krijgen we nu de batterij te zien. Deze draagt modelnummer EB-BR900ABY, en duikt op bij een Zuid-Koreaanse keuringsinstantie. Als we een beetje basisrekenwerk loslaten op de gegevens die op de foto leesbaar zijn, komen we te weten dat de batterij een rated capaciteit heeft van 276 mAh.

Ter vergelijking: de 40 millimeter versie van de Galaxy Watch 4 heeft een accucapaciteit van 247 mAh. Al met al wordt de accucapaciteit van de Watch 5 dus 29 mAh hoger – bijna 12%. Dat is al gauw een paar uur extra gebruiksduur in de dagelijkse praktijk, mits alle andere onderdelen even zuinig blijven.

Uiteraard weten we hiermee nog niet wat de accucapaciteit zal zijn van de grotere Galaxy Watch 5 modellen. Maar met een beetje geluk krijgen die een evenredig veel grotere batterij mee.

Lees de reacties (4)

  • Ik denk dat er wel een iets grotere accu in moet zitten, de nieuwe Watch krijgt toch ook een temperatuurmeter, althans dat zijn de geruchten ?

    Dus ik verwacht dat het daarmee te maken heeft, zal je onder aan de streep gelijk uit komen wat betreft accuduur.

    • Ik ben bewust bij mn galaxy watch 1 46 mm gebleven, omdat die wel 3 dagen mee gaat.
      Mag toch hopen dat ze dit bij galaxy watch 5 weer in orde gaan maken. Want die batterijduur van nu slaat echt nergens op.

  • Ik ben bewust bij mn galaxy watch 1 46 mm gebleven, omdat die wel 3 dagen mee gaat.
    Mag toch hopen dat ze dit bij galaxy watch 5 weer in orde gaan maken. Want die batterijduur van nu slaat echt nergens op.

    • Mijn watch 1 46mm gaat zomaar 4 dagen mee zonder laden. Wat ik lees van 1 dag en leeg met de nieuwe .. wil ik niet eens een nieuwe!