Samsung Galaxy Tab S8 serie bevat ook nog een goedkopere Lite-variant

Samsung's Galaxy Tab S8 high end tablet-serie bevat in 2022 een vierde model: de Galaxy Tab S8 Lite (of FE). Onder modelnummer SM-X500 en SM-X506B wordt dit de goedkoopste tablet in de serie.

Recent opgedoken render van de Galaxy Tab S8 (bron)

Galaxy Tab S8 Lite: goedkoopste in de serie

We weten al een tijdje dat Samsung bezig is met de ontwikkeling van drie topmodel tablets die samen de Galaxy Tab S8 serie gaan vormen. Naast de 11 inch Tab S8 (SM-X70*) zelf, verschijnen ook nog een 12,4 inch Tab S8+ (SM-T80*) én een 14,6 inch uitvoering met de naam Galaxy Tab S8 Ultra (SM-X90*). Wij kwamen bovendien te weten dat er nóg een model in het vat zit – een vierde Tab S8.

De drie bekende modellen vormen het duurdere deel van de line-up, maar het vierde model wordt goedkoper. Onder modelnummer SM-X50* werkt Samsung namelijk aan een Galaxy Tab S8 Lite. De SM-X500 wordt het Wi-Fi model, en de SM-X506B is uitgerust met een 5G-modem. SM-X508U is de Amerikaanse 5G-uitvoering. Behalve dat deze versie, net als de Tab S8 zelf, uitgerust is met een TFT LCD schermpaneel, weten we nog geen verdere details.

Alle modellen in 2022

Wat wel enig opzien baart, is dat Samsung nu al bezig is met de ontwikkeling van de Tab S8 Lite – nog vóór de officiële lancering van de reguliere modellen. Het lijkt er dus op dat alle modellen in 2022 op de markt gaan verschijnen. Bij de Tab S6 en Tab S7 series verschenen de goedkopere Lite- en FE-uitvoeringen pas een jaar ná de basismodellen.

Toch wil dat niet zeggen dat Samsung de vier Galaxy Tab S8 uitvoeringen tegelijk zal uitbrengen. Het kan goed zijn dat de eerste modellen al vroeg in het jaar gelanceerd worden – bijvoorbeeld tegelijk met, of kort na de Samsung Galaxy S22 – terwijl de Lite pas in de zomer of de herfst volgt.

Lite of Fan Edition?

Bovendien weten we ook niet of de SM-X50* inderdaad de naam ‘Lite' zal dragen. Tenslotte werd de Galaxy Tab S7 FE ook lange tijd intern aangeduid als de Tab S7 Lite. Uiteindelijk bracht Samsung ‘m uit als de Galaxy Tab S7 Fan Edition – passend bij de Galaxy S20 FE en, begin 2022, de Galaxy S21 FE. Het kan dus net zo goed zijn dat de instap-Tab-S8 straks inderdaad Galaxy Tab S8 FE gaat heten.

Hoe het allemaal ook zit, het gaat nog wel even duren voor de Tab S8 FE/Lite daadwerkelijk het daglicht ziet. Tot die tijd duiken er vast nog veel meer details op.