Samsung Galaxy Ring: verschillende maten- en modelnummers op een rij

Over de Samsung Galaxy Ring is al een hele hoop bekend. En stukje bij beetje graven wij nog meer details op van de eerste slimme ring van de Zuid-Koreanen. Vandaag komen we te weten dat de verschillende groottes van de ring elk hun eigen modelnummer hebben.

Galaxy Ring modelnummers: SM-Q500 t/m SM-Q509

Toen Samsung de Galaxy Ring voor het eerste aan het grote publiek voorstelde, noemde het bedrijf al dat je straks kunt kiezen uit drie verschillende kleuren – en negen maten. Eerder al verklapten wij dat de Galaxy Ring Samsung's eerste product in de nieuwe ‘Q-serie' is. Dat is een productserie met modelnummers beginnend met SM-Q5. Vandaag komen we de exacte modelnummers van de verschillende ringvarianten te weten.

Verrassend genoeg kunnen wij op dit moment slechts het bestaan van acht verschillende varianten bevestigen. De acht varianten waarvan wij nu de modelnummers kunnen bevestigen zijn de:

  • SM-Q500
  • SM-Q501
  • SM-Q502
  • SM-Q505
  • SM-Q506
  • SM-Q507
  • SM-Q508
  • SM-Q509

Je ziet het: er is in dit rijtje zeker nog ruimte voor een negende variant, bijvoorbeeld voor een SM-Q503 of SM-Q504.

Wat de precieze maten betreft gaan wij er vanuit dat de genoemde modelnummers min of meer overeenkomen met de Amerikaanse ringmaten 5 tot en met 13. De SM-Q500 zal daarbij wel de kleinste zijn, de SM-Q509 de grootste.

Wanneer dan?

De verwachting is dat Samsung de Galaxy Ring tegelijk met de Galaxy Z Flip 6 en Galaxy Z Fold 6 lanceert. Volgens recente geruchten gebeurt dit tijdens een Unpacked-evenement dat relatief vroeg in de zomer plaatsvindt: in de tweede week van juli.

Eerder al werd bekend dat de Galaxy Ring tot een dag of negen kan doen met een enkele acculading. De ring is uitgerust met verschillende sensoren die onder ander stappen, hartslag en zuurstof in je bloed kunnen meten. Bovendien is de ring mogelijk een fijnere slaaptracker dan de veel grotere Galaxy Watch-horloges.

Eerdere berichtgeving (29 maart 2024):

Samsung Smart Ring: eerste in de Q-productserie

Het gebeurt niet vaak dat concrete informatie over een nog niet uitgebracht Samsung-product als eerste door Samsung zelf wordt onthuld. Toch is dat precies wat er gebeurde met de Galaxy Ring. Daarover gingen weliswaar al jaren geruchten – zelfs de naam was al bekend. Maar de eerste echte details kwamen we pas bij de officiële onthulling te weten.

Maar ondanks alle details wisten we tot nu toe niet onder welk modelnummer Samsung de nieuwe Galaxy Ring wil gaan verkopen. En of de Zuid-Koreanen er mogelijk een geheel eigen productserie van gaan maken.

Nu kunnen wij bevestigen dat de eerste Galaxy Ring het modelnummer SM-Q500 zal dragen. En dus ook dat Samsung voor de Ring een nieuwe SM-Q productserie lanceert. Tot nu toe bracht Samsung nagenoeg alle wearables uit in de SM-R serie, maar daarin verschijnen op termijn alleen nog nieuwe Galaxy Buds-modellen zoals de aankomende Galaxy Buds 3 en Buds 3 Pro (SM-R530 en SM-R630).

Overigens krijgt de Galaxy Ring geen firmwarestructuur zoals telefoons of watches. In Europa koop je dus geen Ring met landcode EUX. Net als bij de Galaxy Buds koop je de Ring in Europa straks met landcodes EUA, EUB, EUC, EUD, EUE of EUF, en elders ook XAR en ASA.