Samsung Galaxy S5 Neo

De Samsung Galaxy S5 Neo is de iets jongere broer van de populaire Galaxy S5. Het toestel leentje de beste eigenschappen van zijn broer, zoals de flexibele hardware, voegt een paar handige snufjes toe - in ruil voor een paar andere features.samsung-galaxy-s5-neoNaast de waterbestendige behuizing - dankzij de IP67 certificatie kan de Galaxy S5 Neo tot een half uur onder water op een meter diepte - en de verwisselbare accu, heeft het toestel natuurlijk ook gewoon nog een microSD slot. Tot zover niets nieuws.Wel vernieuwd is de processor, die nu een 64 bit octacore chip uit Samsung's eigen fabriek is. Met acht energiezuinige rekenkernen doet de Galaxy S5 Neo lang met één batterijlading. Tevens verdween vingerscanner uit het pakket, waardoor je het toestel - in tegenstelling tot de originele S5 - niet meer kunt beveiligen met je vingerafdruk.

Standaard draait de S5 Neo op Android versie 5.1.1, die Samsung ook voorzien heeft van haar nieuwste, geoptimaliseerde versie van de TouchWiz interface. Deze biedt minder menuopties, waardoor het toestel overzichtelijker is, en eenvoudiger te bedienen. Bijkomend belangrijk voordeel: je kunt nu zelf thema's downloaden en instellen, zodat je het uiterlijk van de interface compleet aan je eigen smaak kunt aanpassen.

Ook cameragebied biedt de Galaxy S5 Neo een paar belangrijke voordelen in vergelijking met de 'gewone' Galaxy S5. Allereerst ging de resolutie van de camera aan de voorkant flink omhoog naar vijf megapixel. En misschien nog wel interessanter: de 16 megapixel camera aan de achterzijde heeft nu een f/1.9 diafragma. Hiermee kun je veel beter bij weinig licht fotograferen dan met de kleinere f/2.2 lens die in de oudere S5 te vinden is.

Al met al blijft de Galaxy S5 Neo op veel vlakken gelijk aan de vertrouwde S5. Maar de nieuwe, zuinigere processor, verbeterde camera en interface met thema's zorgen voor een paar interessante verbeteringen - of deze opwegen tegen de afwezige vingerscanner en IR blaster is een persoonlijke keuze. Check ook onze vergelijking tussen de Galaxy S5 Neo en de Galaxy S5.

Prijzen

Een beknopt overzicht van de beste Galaxy S5 Neo aanbiedingen per provider vind je hieronder. De prijzen voor een los toestel vind je HIER.

     Galaxy S5 Neo NIEUWS:

Galaxy S5 Neo met Android 7.0 duikt op in benchmark, Nougat update in de maak?

Net nu we langzaam uitkijken naar de Android 8.0 ‘O’ update, verschijnt in de database van benchmark GFXBench de Samsung Galaxy S5 Neo. Vrolijk draaiend op Android 7.0. De Samsung Edition, ook nog. Zou het toestel misschien dan toch deze update gaan krijgen? De Galaxy S5 Neo kwam in Nederland in de herfst van 2015 op de […]

Galaxy S5 Plus (SM-G901F) krijgt update met januari patch (+informatie over S5 Neo)

De ‘gewone’ Galaxy S5 had ‘m al, en nu komt ook de Galaxy S5 Plus aan de beurt voor een update met de security patch van januari. Nadat recent al het ‘basismodel’ van de Galaxy S5 – de SM-G900F – aan de beurt kwam voor de januari patch, is het nu aan gebruik(st)ers met de S5 […]