Samsung Galaxy J3 (2017)

De Galaxy J3 bleek in 2016 een verrassend populaire budgetsmartphone. Het mag dus geen verrassing heten dat de Samsung Galaxy J3 (2017) nu inmiddels een feit is.

Galaxy J3 (2017) preview

De grootste vernieuwing die de Galaxy J3 (2017) meebrengt is het design. De metalen body voelt erg prettig en solide aan, en laat snel vergeten dat dit Samsung's goedkoopste smartphone is. Hij ligt prettig in de hand, en is met zijn 5 inch scherm vrij compact. De indeling van camera en flitser aan de achterkant ziet er een stuk mooier uit dan het design-oude-stijl, dat Samsung tot voor kort hanteerde voor haar goedkopere telefoons. Het scherm is, verrassend genoeg, van het TFT-LCD type, en dus geen AMOLED paneel.

Onder de motorkap vinden we Samsung's energiezuinige budgetprocessor, de Exynos 7570, die op een 14 nanometer proces gebakken wordt. Deze zal - samen met 2 GB werkgeheugen natuurlijk geen enkel record breken. Dat bleek al in onze benchmark tests. Echter, wel levert hij voldoende prestaties voor de normale smartphonebezigheden, zoals Whatsappen, browsern, emailen en Youtube. Zelfs een paar toffe games draait hij prima. Het grote voordeel is vooral, dat deze processor uitermate zuinig omspringtmet de acculading. Een definitieve conclusie trekken we binnenkort, in onze uitgebreide review, maar je zult met de Galaxy J3 (2017) geen problemen hebben een lange werkdag door te komen.

Aan de achterzijde heeft de Galaxy J3 (2017) een 13 megapixel camera, en aan de voorkant een 5 megapixel sensor. Verwacht geen topklasse kiekjes - denk aan de prijsklasse - maar voor huis-tuin-en-keuken foto's die je deelt via Whatsapp of Facebook zijn de camera's prima. Bovendien zorgt de flitser aan de voorkant voor mooi belichte selfies onder nagenoeg alle omstandigheden.

De Galaxy J3 (2017) draait standaard op Android 7.0. Ook aan boord is ook de nieuwste versie van de Samsung Experience interface, inclusief Theme store. Naast dit alles heeft de Galaxy J3 (2017) ook nog legio andere, handige snufjes zoals een FM radio, Samsung's fijne Veilige map (waar je bestanden, apps en accounts extra beveiligd in kunt opbergen), Samsung Cloud, en meer.

De lancering van de Galaxy J3 (2017) in Nederland is inmiddels achter de rug. Het toestel heeft een adviesprijs van € 219,-. Hierdoor is hij bij uitstek ook in combinatie met een abonnement 'BKR-vrij' te kopen. En voor wie het zoekt, is er ook een dual-sim variant beschikbaar. Wij hebben de Galaxy J3 (2017) hier inmiddels ook, dus houd ons goed in de gaten voor de aankomende review. Nu al kun je onze Galaxy J3 (2017) hands on checken.

Galaxy J3 (2017) aanbiedingen:

Galaxy J3 (2017) NIEUWS:

Nog meer Blueborne updates: Galaxy J3 (2017), Note 4, Tab S3, S5 Plus

Samsung is druk bezig het Blueborne lek op haar Galaxy apparaten te dichten. Ook vandaag komen weer meerdere toestellen aan de beurt. Daaronder de Galaxy J3 (2017), de Galaxy Note 4, de Galaxy S5 Plus en de Galaxy Tab S3. Nadat de eerste Blueborne patch enige tijd terug de Galaxy Note 8 bereikte, kregen ook […]

Eerste update Galaxy J3 (2017) brengt beveiligingspatch van augustus

Voor de Samsung Galaxy J3 (2017) staat de eerste echte update sinds de release klaar. Deze brengt het toestel de beveiligingspatch van de maand augustus. De Galaxy J3 (2017) is Samsung’s goedkoopste Galaxy die dit jaar uitkwam. De opvolger van de J3 uit 2016 kwam vorige maand officieel op de Nederlandse markt. En nu staat de […]

Samsung Galaxy J3 (2017) hoesjes

Preview Specificaties Abonnement Los toestel Hoesjes Nieuws Jij bent ook op zoek naar één meer mooie Samsung Galaxy J3 (2017) hoesjes? In samenwerking met onze partner SmartphoneHoesjes.nl hebben we hieronder de beste, sterkste en mooiste Galaxy J3 (2017) covers en cases verzameld. Uiteraard vind je ook andere handige Galaxy J3 (2017) accessoires in de bijbehorende overzichten:

Samsung Galaxy J3 (2017) los kopen: prijs

Galaxy J3 (2017)

Preview Specificaties Abonnement Los toestel Hoesjes Nieuws Als je de Samsung Galaxy J3 (2017) los koopt, zit je natuurlijk niet aan een langdurend abonnement vast. Dat dat voordelen heeft spreekt voorzicht. De beste Galaxy J3 (2017) prijzen vergelijk je hieronder in onze overzichtelijke tabel, waar veel Nederlandse winkels te vinden zijn. Single-sim Dual-sim

Samsung Galaxy J3 (2017) abonnement vergelijken

Galaxy J3 (2017)

Preview Specificaties Abonnement Los toestel Hoesjes Nieuws Vanaf nu kun je de Galaxy J3 (2017) met abonnement kopen. Het toestel is leverbaar in Nederland, en tevens Samsung’s ‘instap-Galaxy’ met een vriendelijk prijskaartje. Daardoor is het bij uitstek een ‘BKR-vrij’ toestel, maar daarover hieronder meer. De Galaxy J3 (2017) is de eerste ‘budget-Galaxy’ met een premium, […]