Samsung Galaxy A7

De Samsung Galaxy A7 is de grote broer van de compactere Galaxy A3 en A5. Met zijn 5,5 inch scherm is het ook de enige in de A serie met een 1080p full HD schermresolutie.
samsung-galaxy-a7

De Galaxy A7 is het topmodel van Samsung's middenklasse. De aluminium behuizing is maar 6,3 millimeter dik, waardoor het de dunste telefoon is die Samsung op dit moment verkoopt.

Dankzij de 64 bit octacore processor en 2 GB werkgeheugen is een een soepel werkende telefoon. Standaard is er 16 GB opslagcapaciteit aanwezig, en in tegenstelling tot bijvoorbeeld de meeste recente Galaxy S topmodellen kun je in de Galaxy A7 wel een microSD kaartje kwijt om de opslag verder uit te breiden.

De 13 megapixel camera is dezelfde als die van de Galaxy A5, evenals de 5 megapixel camera aan de voorzijde, die voornamelijk erg mooie selfies maakt.

Ondanks de mooie behuizing en het full HD Super Amoled scherm is de Galaxy A7 toch geen topmodel. Moderne extra's zoals een vingerscanner zul je in het toestel niet aantreffen. Daar tegenover staat, dat het toestel wel over een FM radio beschikt.

De TouchWiz interface van de Galaxy A7 is - net als de andere toestellen in de A serie - voorzien van de Thema optie, zodat je het uiterlijk ervan kunt aanpassen aan je eigen smaak.

Voor een uitgebreide bespreking van ssoftware, features, en camera prestaties kun je ook terecht bij onze Galaxy A5 review, omdat deze op beide toestellen vergelijkbaar zijn.

Aanbiedingen per provider

Hieronder vind je een overzicht van de beste Galaxy A7 aanbiedingen op dit moment per provider. Een overzicht van prijzen van een los toestel vind je HIER.

     Samsung Galaxy A7 nieuws

Android Marshmallow arriveert op de Nederlandse Galaxy A7 (uit 2015)

Op de Galaxy A7 (die uit 2015, ja) wordt momenteel in Nederland de update naar Android 6.0.1 Marshmallow uitgerold. Heel wat Galaxy telefoons worden deze week voorzien van updates – maar waar het op andere toestellen alleen om security patches gaat, krijgt de Galaxy A7 de complete update naar Android Marshmallow voorgeschoteld. Voor de Nederlandse […]

Handleiding Samsung Galaxy A5 met Marshmallow duikt op, update A7 start in Rusland

Ook voor de eerste generatie van Samsung’s Galaxy A serie staat de update naar Android Marshmallow op het punt van losbarsten. Om precies te zijn is hij al van start voor de Russische Galaxy A7, terwijl de vernieuwde handleiding opduikt voor dat toestel en de Galaxy A5. Terwijl in Rusland de plaatselijke versie van de Galaxy […]

Unbranded Samsung Galaxy A7 krijgt Android Lollipop update in Nederland

Na een flinke wachtperiode wordt nu dan eindelijk de langverwachte Android 5.0.2 Lollipop update uitgerold voor de Nederlandse Samsung Galaxy A7. Elders ter wereld was de update naar Android Lollipop al voor de zomer beschikbaar, maar Samsung besloot in Nederland te wachten met het uitrollen tot ook de laatste optimalisaties, en veiligheids- en bugfixes in de nieuwe […]

Specificaties next-gen Galaxy ‘A3-2’ en ‘A7-2’ duiken op in benchmark

Samsung werkt aan de opvolgers van haar huidige A serie mid range smartphones – dat weten we. En dankzij de database van benchmark GFXBench zien we nu ook meer technische specificaties van zowel de Galaxy A3 2 – zoals we ‘m voor nu maar even oncharmant noemen – en de Galaxy A7 2. Update: of, naar nu […]