Zo snel is 5G op de Samsung Galaxy S10 5G (maar niet hier dus)

Stel, je hebt de 5G-variant van de Galaxy S10. Maar hoe snel is mobiel internet dan eigenlijk? Het blijkt: best wel snel. Jammer dat we hier in Nederland nog even niet mee doen.

Galaxy S10 5G: internet = snel

Dat de Galaxy S10 Samsung's eerste smartphone zou worden met een 5G-variant, was al lang geleden duidelijk. Dat deze – om logische redenen – niet in Nederland zal verschijnen wisten we ook al. Maar elders ter wereld kun je de S10 5G in steeds meer landen kopen, en zelfs bij onze Oosterburen ligt ‘ie vanaf juni in de winkels. En dan wordt je misschien toch wel nieuwsgierig: hoe snel is 5G dan?

Op die vraag heeft ene meneer Koroneos een antwoord. Gewapend met zijn Amerikaanse Galaxy S10 5G en de Speedtest app ging hij aan de slag. Soms komen verwachtingen helaas niet uit. Echter, in dit geval hoef je daar niet bang voor te zijn. De Galaxy S10 behaalt een downloadsnelheid van meer dan 1000Mbps, wat best aardig is voor een mobiele internetverbinding.  Natuurlijk zal het netwerk op het moment van testen nog niet erg druk zijn, maar toch:

Niet alleen de snelheid

Mocht je nu jaloers worden, hou dan maar op met lezen, want de overdrachtssnelheden zijn niet de enige reden om de Galaxy S10 5G aan te schaffen. Als je goed oplet, zie je op de bovenstaande video bijvoorbeeld dat de frontcamera uit drie sensoren bestaat. Als enige S10-variant heeft het toestel een Time of Flight (ToF) sensor aan de voorkant, die een stuk preciezer is dan de dieptesensor van de Galaxy S10 Plus.

Aan de achterkant van de S10 5G zit een extra 3D camera, wederom met een ToF-sensor. En natuurlijk is het display met zijn 6,7 inch diagonaal groter, evenals de batterij met zijn 4500 mAh capaciteit. Je kunt ‘m sneller (25W) laden dan de andere S10-modellen, en… naja, je snapt het. Natuurlijk wordt er in ons land wel degelijk ook hard gewerkt aan de uitrol van 5G, maar voor de S10 komt het toch te laat.

Dat neemt niet weg dat je met de bovenstaande video alvast een aardig voorproefje krijgt van wat er later zoal mogelijk is.