Wat doe je met de Samsung Galaxy Note?

Los van het feit dat de Samsung Galaxy Note op dit moment lijkt te beschikken over de beste technische specificaties op de smartphone markt, werpt het enorme scherm natuurlijk de vraag op wat je nu eigenlijk echt met zo'n toestel kunt. Een paar mogelijkheden op een rijtje:

Media: hoe groter het scherm, des te beter kun je er films en andere video's op bekijken. Dit kunnen uiteraard zelf gemaakte filmpjes zijn (1080p full HD, wel te verstaan), maar ook normale films die je via internet bekijkt, of vanaf de interne opslag. Ideaal als je veel met de trein reist, maar ook leuk voor de kinderen op de achterbank.

Internet: op het 5.3 inch scherm wordt browsen een ervaring die meer lijkt op die van een tablet PC. Vergeet de ‘kleine' schermpjes van een normale smartphone, waarop je soms blij bent op een uitgekleede mobiele versie van een website te belanden. Met de hoge resolutie van de Galaxy Note is iedere website prima leesbaar, en het Android besturingssysteem biedt een volledige webervaring, inclusief Flash.

Creativiteit: door de grootte van het scherm, en de meegeleverde stylus zou de Galaxy Note wel eens hét toestel voor de creatieve gebruiker kunnen zijn. Tekenen, schetsen, ideeën snel vastleggen, om ze vervolgens later – al dan niet op een PC – uit te werken. Of het toestel echt de standaard uitrusten van iedere kunstacademie student (bij wijze van spreken dan he!) moet worden, durven wij nu nog niet te zeggen, maar de potentie is volop aanwezig.

Zakelijk: in het verlengde van het zuiver creatieve gebruik ligt de zakelijke toepassing ervan. Het snel schetsen van concepten, die je vervolgens eenvoudig kunt delen met andere smartphone of tablet gebruikers – WiFi Direct! – is zeker voor de drukke zakelijke gebruiker een aantrekkelijke optie.

Games: met de supersnelle dual core Exynos processor, en het HD scherm is de Galaxy Note een ideaal game toestel. Hoge framerates en mooi graphics, die niet te niet gedaan worden door het te kleine scherm maken dit toestel interessant voor fanatieke (mobiele) gamers.

Dit is natuurlijk maar een snelle greep in de grote ton met mogelijkheden die de Galaxy Note biedt. Heb je andere ideeën? We lezen ze graag hieronder!

 

Lees de reacties (37)

  • Grote vraag natuurlijk is of er eindelijk eens een keer een batterij komt die het 3 of meer dagen uithoudt. Dat je niet elke dag een stopcontact moet opzoeken, dat zou pas een vooruitgang zijn.

    • Ik denk dat we met zon groot scherm al blij mogen wezen met één dag maar er past natuurlijk ook een grotere baterij in dus zou maar zo kunnen dat die vest een grote baterij duur krijgt.

      • Er zit een batterij in met een capaciteit van 2500 mAh. Ter vergelijking: de huidige Galaxy S2 heeft 1650 mAh. Dat is dus ruim anderhalf keer de capaciteit van de S2.

    • Ik zie dat probleem eigenlijk niet zo.
      Als je bij intensief gebruik van je Note de batterij het een dag uithoudt, dan is dat toch lang genoeg? Ik gooi hem 's nachts toch aan de lader, dan is ie 's ochtends weer helemaal klaar voor een nieuwe dag.
      Waarom moet ie zo nodig drie dagen lang zonder opladen kunnen? Als je dat wilt, moet je niet aan een smartphone beginnen...

    • Er is op mobielbereikbaar.nl een battery tekoop met een cap. van 5000 mah voor 34,95.Die zou dus 2x zo lang moeten meegaan!!!

  • Opties met de samsung galaxy note:
    Pen:
    -boodschappenlijstjes schrijven
    -contracten digitaal ondertekenen?
    -snelle notitie maken zonder gebruik van papier
    -snel een schetsje maken voor later gebruik
    -direct een foto bewerken
    -direct een video bewerken (met de pen meer nauwkeurigheid met knippen en plakken e.d.)
    -een klein dagboekje bijhouden
    -een klein blogje schrijven
    -een document nakijken, proefwerk of SO nakijken (onderwijs)
    -spelletjes: kleine voorwerpen precieser bedienen. pen als gereedschap voor bepaalde teken en schrijfspelletjes....

    -5.3 inch scherm:
    -prachtig gpsscherm
    -videos bekijken
    -foto's bekijken
    -boek lezen
    -website lezen
    -grotere calender zicht
    -meer scherm voor betere VR ervaring
    -meer scherm voor spelletjes voor 2 personen (multitouch)
    - met powerpoint voor meer mensen een presentatie tonen
    - digitale passpoort?
    -foto bewerking
    -video bewerking
    -panorama bewerking
    - meer inhoud op een scherm
    - grotere afstandsbediening.
    -hogere resolutie voor realistische duimafdrukken en barcodes op het scherm on gescand te worden.
    -hogere resolutie voor schermafbeelding voor alternatieve manier van betalen.
    -vervanging van mijn netbook als de note geleverd wordt met een bluetooth keyboard?
    -etc.

  • Kan het ding ook HTML lezen zoals een gewone computer.
    Kan het ding ook e-pub en .pdf lezen.
    Kan het ding ook Chinese karakters lezen.
    Ik wil er een Chinees Nederlands woordenboek op zetten, dat lukt wel bij een e-reader (pocket IQ) die E-pub / .pdf en HTML kan lezen. Ik ben benieuwd en zit er al een tijdje naar uit tekijken (o.a. vanwege het grotere scherm) een E-reader (7 inch) is net te groot om in je binnenzak te steken. Groet H.L

    • Ik denk dat er wel verschillende apps in de app store staan die pdf's kunnen lezen?

      Je kan ook html pagina's openen, google maar even voor een android html reader.

      Chinees weet ik niet, maar dat kan je ook zoeken... aangezien het android draait moet je gewoon een manier zoeken voor android, dan moet het normaal ook hierop werken

      • ja, dat ding kan .epub bestanden openen als je een reader daarvoor in de market hebt gedownloadet

1 2 3 5
Gerelateerde artikelen