Updates voor de Samsung Galaxy A51 en Galaxy A32 5G brengen nieuwere security patches

Eerder deze week bracht Samsung een nieuwe update uit voor de Galaxy A51. Het toestel krijgt de beveiligingspatch van september – en vooralsnog meer updates dan beloofd. Daarnaast kun je vanaf nu ook de Galaxy A32 5G weer bijwerken.

Galaxy A51 update september 2022

Eerder dit jaar verbaasde Samsung met de beslissing de Galaxy A51 – uitgebracht in 2020 – vanaf dat moment nog maar twee jeer per jaar te updaten. Echter, vooralsnog wordt de soep niet zo heet gegeten als ze werd opgediend. In de acht maanden sinds de beleidswijziging ontving het toestel al vier updates. Deze week arriveert de vijfde.

Een download van ruim 141MB brengt de Galaxy A51 firmwareversie A515FXXS5FVI2. Op de agenda staan verbeteringen voor de beveiliging van het toestel, met als speerpunt: de patch van september. Omdat de A51 tot voor kort de patch van juli had, worden natuurlijk de verbeteringen van de patch van augustus ook geïnstalleerd.

Behalve de nieuwere patch kwamen wij op onze Galaxy A51 na installatie zo gauw geen andere wijzigingen tegen. Jij wel? Laat het hieronder even weten!

Beschikbaarheid

De nieuwe update is inmiddels direct – OTA – op alle in Nederland en Belgie verkochte Galaxy A51 modellen beschikbaar. Als je niet op de automatische melding wilt wachten, ga je direct via Instellingen naar Software-update, en tikt daar op Downloaden en installeren.

Overigens: dezelfde patch van september arriveert als het goed is binnenkort ook op de unbranded Galaxy A71. In bijna alle Europese landen – België incluis – is deze al beschikbaar. Wij verwachten ‘m daarom ieder moment ook in ons land.

Galaxy A32 5G update september 2022

Een andere update die al even in de lucht hing, was de nieuwe patch voor de 5G-variant van de Galaxy A32. Het 4G-model kreeg recent meerdere updates, en de A32 5G blijft allerminst achter. Vandaag kun je de derde update in twee maanden tijd op het toestel installeren. Niet slecht voor een telefoon die officieel eens per kwartaal bijgewerkt wordt.

Firmwareversie A325BXXS4BVI4 weegt ruim 175MB, en doet niets anders dan het brengen van de patch van september. Deze volgt de patch van augustus op, en brengt ook geen functionele veranderingen. Je kunt de update vanaf nu downloaden op alle Nederlandse en Belgische Galaxy A32 modellen met 5G.

(Dank, Thomas!)

Lees de reacties (4)

  • Nu de buck nog uit de a51 zodat de,e niet uit het niets opnieuw opstart soms meerdere keren per dag

  • Kan het zijn dat er sinds deze update problemen zijn ontstaan met de verbinding bij bellen? Er zit ruis op en de verbinding valt soms weg.

  • Whatsapp -

    Pop-upmeldingen zijn niet meer beschikbaar in uw Andoid-versie

    Graag oplossen want dit is erg onhandig! Alvast bedankt.