Updates: Samsung Galaxy Z Flip 3, Z Fold 3, Galaxy A13, en Tab S7 en S8

De afgelopen dagen rolden weer updates uit naar verschillende Samsung telefoons en tablets. We noteren: Android 13 voor de Galaxy A13 4G én 5G, de Onderhoudsstand voor de Galaxy Z Flip 3 en Z Fold 3, én de patch van december voor de Galaxy Tab S7 en Tab S8.

Galaxy A13 update: Android 13 en One UI Core 5

Een van de meestverkochte Samsung telefoons dit jaar is de Galaxy A13. Door de vriendelijke prijs en aardige hardware, batterij, en camera's bleek het toestel voor velen een interessante keuze. Dat alles wordt nog eens onderstreept door het feit dat de toestellen nu al de upgrade naar Android 13 krijgen. Dat is ongekend snel voor een telefoon in deze prijsklasse.

Voor de Galaxy A13 4G staat firmwareversie A135FXXU2BVL2 klaar – voor de Galaxy A13 5G A136BXXU2BVK3. Beide modellen krijgen niet alleen Android 13, maar vooral ook de nieuwe One UI Core 5 interface. Deze biedt onder andere meer mogelijkheden het design en de functies van het Vergrendelscherm aan te passen.

Meer over de update lees je in onze tips voor een soepele installatie van Android 13 op je Samsung telefoon – en in ons overzicht met nieuwe features in One UI 5.

Hoe er rekening mee dat het even duurt voor het energieverbruik van jouw Galaxy A13 weer geoptimaliseerd is. In de uren of dagen na installatie kan het zijn dat je telefoon wat sneller leeg gaat dan je gewend bent. Dit normaliseert vanzelf weer – maar je moet het toestel even de tijd geven.

Galaxy Z Flip 3 en Z Fold 3 update: Onderhoudsstand

De Galaxy Z Flip 3 en Z Fold 3 kregen eerder in december al de update met de allernieuwste beveiligingspatch. Toch rolt voor beide foldables uit 2021 alweer een nieuwe update uit. De toestellen krijgen respectievelijk firmwareversie F711BXXU3DVL9 en F926BXXU2DVL9.

Ondanks de karige changelist doet de update zelf vooral één ding: de nieuwe Onderhoudsstand installeren. Deze stand kun je inschakelen als je je telefoon opstuurt of inlevert voor reparatie. Op deze manier kunnen reparaties uitgevoerd worden zonder dat de monteur toegang heeft tot al jouw persoonlijke informatie, apps, en bestanden.

Galaxy Tab S7 en S8: update december

En dan zijn er nog Samsung's topmodel-tablets, de Galaxy Tab S7 en Tab S8. Voor verschillende modellen in beide series staat inmiddels de update van december klaar. Deze installeert de allernieuwste security patch op de apparaten, maar doet nog meer.

Ze krijgen namelijk ook de Onderhoudsstand die we hierboven al beschreven. Met de nieuwe updates zijn beide tablet series weer helemaal bij – qua beveiliging én features. Op het moment van schrijven is de update beschikbaar op alle Tab S7 modellen (Wi-Fi en 5G), en op de eerste Tab S8 modellen (o.a. op alle 5G-varianten én op de Ultra met Wi-Fi). Op de andere varianten verschijnt de update ongetwijfeld ook binnenkort.

(Dank Abdel en Jan!)

Lees de reacties (4)

  • S7FE Web linked widgets zijn na update naar versie 13 ge-grayed out en werken niet meer. Bij poging tot activering wordt geadviseerd chrome te updaten, hetgeen geen resultaat heeft, het probleem blijft persistent aanwezig. Ook poging om met Samsung Switch o.a. het start schrem van een andere tablet (android 13) over te zetten geeft hetzelfde resultaat.

  • Ik krijg nu net de nieuwste binnen op mijn A13. Up naar UI 6 ik geef de specs even ?

    Versie ONE UI 6.0
    Versie: A136BXXSSDXA3/Informatie bijwerken
    • Versie One UI: 6.0
    • Versie: A136BXXS5DXA3 /
    A136BOXM5DXA3 /
    A136BXXS5DXA3
    • Omvang: 1539,76 MB
    • Niveau beveiligingspatch: 1 januari
    2024

    Een nieuwe look voor je Galaxy
    De meest recente versie van
    One UI heeft een vernieuwd
    Snelle instellingen-paneel
    waarmee je makkelijker bij de
    functies komt die je het meest
    gebruikt. Ook profiteert u van
    een verbeterd Startscherm en
    verbeterde widgets, een nieuw
    design voor emoji's en vele
    andere verbeteringen die uw
    Galaxy-ervaring naar een hoger
    plan tillen.
    Alle wijzigingen