Updates: Samsung Galaxy S21 FE (maart) en Galaxy A71 (One UI 5.1)

Samsung bracht eind vorige week de One UI 5.1 update voor de Galaxy A71 uit in Nederland. Bovendien krijgt de Galaxy S21 FE de update met de patch van maart.

Galaxy S21 FE update maart 2023

Maart duurt niet meer zo lang, maar een aantal Samsung telefoons moeten de patch van deze maand nog krijgen. Eentje kunnen we inmiddels van het lijstje schrappen, nu ook de Galaxy S21 FE dit weekend de patch binnen kreeg.

Net geen 300MB is de update naar firmwareversie G990BXXS3EWC4, die patch van maart naar de S21 FE brengt. De update brengt verder geen praktische wijzigingen naar het toestel – alleen de beveiliging wordt verbeterd. Er zijn 40 fixes voor het Android OS – inclusief 1 kritieke voor de Snapdragon processor waar ook de S21 FE op draait – en 23 voor Samsung's One UI. Deze verbeteren de beveiliging van het Toetsenbord, de Telefoon app, Galaxy Themes, en de Bluetooth-verbinding.

Je kunt de patch van maart nu direct downloaden op de Europese, unbranded Galaxy S21 FE. Als je nog geen automatische melding kreeg, kun je handmatig aan de slag via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Galaxy A71 update: One UI 5.1

Ook al rolde Samsung de One UI 5.1 update verrassend snel uit naar een flink aantal telefoons, de uitrol is nog niet helemaal klaar. Op de agena stond – bijvoorbeeld – ook nog de Galaxy A71. Voor dat toestel is de grote upgrade nu ook beschikbaar.

Ruim 1235MB zwaar is de update naar firmware A715FXXU8DWB5. Aan boord zijn de beveiligingspatches tot en met die van februari, maar belangrijker: One UI versie 5.1. Deze bevat flink wat verbeteringen, van de optie verschillende achtergronden te kiezen voor verschillende Standen, de nieuwe Batterij widget, en nog veel meer. De complete lijst veranderingen krijg je direct bij de update meegeleverd.

De One UI 5.1 is direct beschikbaar op alle in Nederland en België verkochte versies van de Galaxy A71. Als je nog geen melding kreeg, check je de beschikbaarheid zelf, via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank Roy, Bram!)

Lees de reacties (2)

  • Voor de A41: beetje vreemd maar ik krijg net de februari patch binnen. Een maand geleden de januari patch gehad.