Updates: Samsung Galaxy S10, Z Fold 2 (sep), Galaxy A71 (aug)

Ook vandaag rolt Samsung de update van september verder uit. Je kunt ‘m inmiddels downloaden op de Galaxy S10-serie, en op de Galaxy Z Fold 2, die tevens One UI 3.1.1 krijgt. Bovendien kreeg ook de Galaxy A71 een nieuwe update – met de patch van augustus.

Galaxy S10 update september 2021

Zo laat als de update van augustus op de originele Galaxy S10 serie arriveerde, zo op tijd is de patch van september. Op de eerste toestellen staat deze volgende update nu alweer in de startblokken.

Een ruim 137MB grote update druppelt nu stukje bij beetje binnen, met daarin firmwareversie G97*FXXSCFUH5. Nieuwe functies of visuele wijzigingen zul je vergeefs zoeken. Maar de patch van september wordt wel geïnstalleerd. Deze fixt o.a. een paar issues met de software van de Exynos processor, en de Bluetooth verbinding.

Beschikbaarheid

Je kunt de update nu al OTA downloaden op de unbranded Galaxy S10e en S10 in Nederland en België. Alleen als je de S10+ hebt, dan moet je nog even geduld hebben. Daarvoor verwachten we ‘m later vandaag, of anders morgen wel. De S10 Lite volgt zoals gewoonlijk zijn eigen update-pad, en krijgt dus een aparte update – evenals alle branded toestellen die direct bij Vodafone of T-Mobile werden aangeschaft.

Galaxy Z Fold 2 update met One UI 3.1.1

Ook op de Galaxy Z Fold 2 staat de update van september klaar in Nederland en België. Op dit toestel, echter, is de nieuwe patch slechts de kleinste veranderingen. Het toestel krijgt namelijk tevens de upgrade naar One UI 3.1.1 – zoals dit vorige ook al op de eerste Galaxy Z Flip gebeurde.

Met deze upgrade krijgt de Z Fold 2 een aantal snufjes die Samsung vorige maand lanceerde op de Galaxy Z Fold 3. Zo wordt de Multi-windows functie flink verbeterd, en ook aan de camera wordt geschaafd. Bovendien kun je de Flexstand nu met veel meer applicaties gebruiken.

De update naar firmwareversie F916BXXU2EUH5 is niet klein, dus neem de tijd om te downloaden en installeren. Ook na installatie kan het even duren voor het energieverbruik normaliseert. Dat is niet vreemd na grotere updates.

Galaxy A71 update augustus 2021

En dan is er dus nog de Galaxy A71. Dat toestel ontving gisteren al een bijna 345MB grote update naar firmwareversie A715FXXU6BUH1. Daarmee ontvangt het toestel een nieuwere patch – de vorige dateerde nog van juni. Bovendien belooft de update een paar andere verbeteringen, zoals verbeterde prestaties, stabiliteitsverbeteringen, en bugreparaties.

Verder meldt de update ook nieuwe of verbeterde functies. Heb jij de update op jouw toestel geïnstalleerd, en kom jij deze tegen? Laat het ons hieronder even weten! De update is inmiddels beschikbaar op alle in Nederland en Belgie verkochte toestellen – unbranded én branded.

(Dank, Roy!)

Lees de reacties (1)

  • Gistermiddag, dus 9 sept. was per OTA beschikbaar de augustus patch G975FXXSCFUH5 voor de Samsung S10+ uitvoering PHN.